Fantazijski spektakel serije Sneguljčic se vrača

11. 4. 2016

V zadnjih letih smo lahko občudovali kar nekaj sodobnih priredb klasičnih pravljic. Ena takšnih je bila tudi Sneguljčica in lovec, ki nas je leta 2012 navduševala s precej temačno in na trenutke zloveščo preobleko.

V vlogi zlobne kraljice se bo tokrat znova preizkusila Charlize Theron.
Cedric Nicolas - Troyan je režiser nadaljevanja filma iz leta 2012, ki je v kinematografih zaslužil vrtoglavih 400 milijonov dolarjev.

Glavni trikotnik je tedaj povezoval Sneguljčico, zlobno kraljico Ravenno in njenega lovca Erica, katerih pripoved pa še zdaleč ni končana. Da bi namreč bolje razumeli nevidne niti, ki so stkale njihove usode, bo poskrbel prihajajoči film Lovec: Zimska vojna, ki služi tudi kot predzgodba omenjenega spektakla. Iz prvotne zasedbe se vračata oskarjevka Charlize Theron in postavni Chris Hemsworth, v novem poglavju fantazijske sage pa se jima bosta pridružili tudi odlični Jessica Chastain kot lovčeva prepovedana ljubezen ter Emily Blunt kot ledena kraljica. Za piko na i je treba omeniti, da so v ozadju spet producenti fantazijske zgodbe Zlohotnica (Maleficent). Boj za srečen konec, ki naj bi trajal do konca dni, se začne 21. aprila.

O zgodbi

Novo dih jemajoče poglavje fantazijske sage o Sneguljčici in lovcu nam bo razkrilo, kako globoko in nevarno sta prepleteni usodi lovca Erica in zlobne kraljice Ravenne.

Dolgo preden naj bi Sneguljčica za vedno uničila zlobno kraljico Ravenno, ta v tišini opazuje, kako njena sestra, ledena kraljica Freya, zaradi srce parajoče izgube zbeži iz kraljestva. Na oddaljenem severu si zgradi lastno kraljestvo in v osami veličastne ledene trdnjave zamrzne svoje srce. Desetletja posveti urjenju legije smrtonosnih lovcev, med katerimi sta tudi Eric in Sara. In prav kraljičina najbolj cenjena bojevnika kljubujeta njeni poglavitni zapovedi, naj za večno otrdita svoji srci v tolikšni meri, da bosta nezmožna ljubiti. Njuna izdaja ima visoko ceno. Potem ko Sneguljčica porazi Ravenno, Freya izve, da se je sestrino magično ogledalo izgubilo. Skliče svoje bojevnike in ukaže, naj ji ga prinesejo. Tedaj se še ne zaveda, da bo lahko z njegovo pomočjo obudila Ravenno. Dvojna moč zastrašujočih temnih sil bi lahko pokorila celotno deželo, saj bi bili zlobni sestri skupaj preprosto nepremagljivi. Edino upanje leži v izgnanih lovcih Ericu in Sari, če se bosta le spet našla in združila v boju.

Značke: Sneguljčica