FerFud razveselil otroke v počitniškem varstvu

28. 7. 2015

FerFud, ki na slovenskih ulicah razveseljuje s finimi grižljaji po fer ceni in dobrodelno noto, se je včeraj popoldan ustavil pred osnovno šolo Ketteja in Murna v Ljubljani. Mlad, obetaven chef Mitja Horvat in njegova desna roka, Janez Karlin, sta obiskala otroke, ki počitnice preživljajo v počitniškem varstvu pod organizacijo Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje. Deževno popoldne sta jim popestrila s torto, s katero so skupaj proslavili dosežke na njuni dosedanji poti in 10.000 všečkov na Facebooku.

Z nasmejanimi otroškimi obrazi in veliko torto sta Mitja in Janez proslavila izjemen uspeh projekta in neverjetno odzivnost Slovencev. Kar 10 tisoč všečkov na Facebook strani pa ni edini razlog za praznovanje, saj sta fanta v mesecu in pol z modrim tovornjačkom obiskala že 30 lokacij po Sloveniji in razdelila približno 7.500 grižljajev.

»Vsaka lokacija je nekoliko drugačna, povsod se ustvarja neka posebna energija, a vselej, kamorkoli prideva, naju ljudje sprejmejo odprtih rok. Pozitivni odzivi se kažejo tudi na Facebooku, zato sva se odločila, da uspehe proslaviva s torto in z njo polepšava dan otrokom. Prav ta otroška iskrivost je odlična popotnica za nadaljevanje najine poti,« je ob obisku razigranih otrok v počitniškem varstvu povedal Mitja Horvat, prepoznavni obraz FerFuda.

»Današnjega obiska so se otroci že cel dan veselili. Od jutra so nestrpno pričakovali torto in s sladkim presenečenjem smo deževen dan zaključili v res prijetnem vzdušju,« je povedala Šejla Nanić, vzgojiteljica počitniškega varstva iz ZPM Ljubljana Moste Polje. Prav v ZPM Ljubljana Moste Polje med številnimi projekti namreč izvajajo tudi projekt Botrstvo v Sloveniji, ki mu je namenjen ves prihodek, ki se ustvarja v sklopu popotovanja FerFuda.

Še niste slišali za FerFud?

FerFud – 'foodtruck?, ki pomeni uresničitev sanj Mitje in Janeza, je na poti po Sloveniji od sredine junija. Fanta, nad katerima bdi mojster Luka Jezeršek, kakovostne sestavine pa jim dostavlja Hofer, navdušujeta z uličnimi poslasticami, ki jih odlikuje vrhunski okus, inovativen način plačila in dober namen.

Ljudje z nakupom finih grižljajev pridno pomagajo tudi v dobrodelnem smislu. Jedi, ki temeljijo na kombinaciji slovenske kulinarične tradicije in urbanih trendov, so na voljo s QR kodo, ki jo je moč brezplačno generirati na spletni strani ferfud.si, ali pa s plačilom po želji. Po opažanjih fantov se večji del gostov odloča prav za slednje in postreženo plača z gotovino, pri čemer vsak odšteje toliko, kot želi plačati sam. Pri tem igra zagotovo veliko vlogo tudi dejstvo, da s tem vsak posameznik naredi tudi nekaj dobrega, saj so vsi prihodki namenjeni v podporo projekta Botrstvo.

Značke: ferfud

Priporočamo