Festival EXIT razkriva prve nastopajoče: Liam Gallagher, Paul Kalkbrenner in Hardwell!

18. 1. 2017
Deli

Festival EXIT, ki ga je v lanskem letu obiskalo skoraj 200.000 ljudi, je na tiskovni konferenci v Novem Sadu razkril prve nastopajoče.

Za udarni festivalski začetek bo v četrtek, 6. julija, poskrbel Liam Gallagher, eden izmed najbolj priljubljenih glasbenikov vseh časov ter ustanovitelj in pevec skupine Oasis.

V znameniti anketi časopisa Q Magazine so bralci leta 2010 Liama proglasili za najboljšega frontmena vseh časov in ga postavili ob bok zvezdnikom kot so Freddie Mercury, Jim Morisson, Robert Plant in John Lennon! Njegov nastop na Exitu bo nekaj posebnega, saj bo ob hitih skupine Oasis predstavil tudi svoj prvi solo album, ki so ga mediji že proglasili za enega težko pričakovanih v letu 2017. Tudi Robbie Williams je po številnih medijskih sporih, ki sta jih imela z Liamom v 90. letih, izjavil: "Liam je glas generacije in zvokovna sled naših življenj. Želim mu, da posname resnično dober album in verjamem, da bo odličen."

Prvi festivalski dan bo zagotovo zaznamoval nastop  nemškega techno producenta, ki polni stadione! Na impozantni Dance Areni bo namreč nastopil Paul Kalkbrenner, ki je nedavno pred Brandenburškimi vrati zabaval pol milijona ljudi in definitivno potrjuje zvezniški status. Liam in Paul bosta obeležila prvi dan festivala, zaključno, veliko zabavo pa bo po vzoru lanskega nastopa Davida Guette, na glavnem odru priredil Hardwell, ki je zadnjih pet let eden izmed vodilnih treh dižejev na svetu.

Na osrednji festivalski oder prihaja tudi glas nove generacije, popularni 22-letni angleški kantavtor Jake Bugg! Na vrh britanske lestvice se je uvrstil s kar tremi albumi in 17 singli, nastopil je na največjih festivalskih odrih, prejel pa je tudi nagrado revije NME za najboljšega solo izvajalca.

V četrtek, 6. julija, bo na glavnem odru nastopil tudi trojec, ki ga vodi Alan Walker, avtor uspešnic Faded, Alone, Sing Me to Sleep in drugih. Tretji večer, 8. julija, pa bo med drugim nastopila tudi popularna  hip-hop in dubstep skupina Foreign Beggars!

Ob sobotnih festivalskih večerih je Dance Arena rezervirana za mojstre svetovnih uspešnic in prvi med njimi je Duke Dumont. Njegovi poletni himni Ocean Drive in I Got You sta osvojili prva mesta svetovnih glasbenih lestvic in nominacijo za grammy! Letos bo čarobnost Exitove Dance Arene začutil tudi Robin Schulz, ki mu je lani bolezen iznenada preprečila nastop in obljublja, da bo občinstvo začaral z uspešnicami kot so Sugar, Prayer in the C, Headlights in drugimi! Duke in Robin bosta v dobri družbi, saj se jima bo pridružil še mlad francoski zvezdnik Kungs. Njegova mega uspešnicaThis Girl je pometla s konkurenco!

Podobno kot smo bili lani v Areni priča svojevrstnemu "Techno All Stars" nastopu, se letos v prvi skupini izvajalcev napoveduje pravi "House All Stars", saj bodo ob Dumontu nastopili še Jamie Jones, Hot Since 82 in Black Coffee! V isti noči kot Kalkbrenner pa bo na prizorišču polne Dance Arene, ki vsakega izvajalca pusti brez besed, nastopil še Recondite, Nemec, katerega nastop v živo je postal prava svetovna senzacija!

Exit ne bi obstajal brez odra Explosive, kjer na svoj račun pridejo ljubitelji kitar. Nemški trash metalci Destruction bodo na festivalu premierno predstavili novi album in nastopili v sklopu istoimenske turneje Under Attack, v sklopu katere jih čaka kar 30 mest. Na seznamu potrjenih nastopajočih so tudi legendarni britanski hardcore punkerji Discharge, ki se na trdnjavo vračajo z albumom End of Days, ter Acidez iz Mehike! Prav posebno mesto si v programu zasluži skupina The Black Dahlia Murder, ki je zveneče ime večine metal festivalov, hkrati pa ima na družabnih omrežjih zavidljivo večmilijonsko bazo oboževalcev. Na Exit prihajajo še britanski punkerji Darko in romunski metalci Dordeduh.

Z eno vstopnico na kar štiri festivale

Začenja se EXIT poletje ljubezni 2017!

Ekipa festivala EXIT bo v letošnjem letu v edinstveno EXIT poletje ljubezni 2017 povezala kar štiri festivale v regiji. Začetek je pisan za festival Sea Star, novi festival v Istri, ki se bo 26. in 27. maja odvijal v mestu Umag. Od nastopajočih so prisotnost na festivalu že potrdili The Prodigy, Dubioza kolektiv in Urban&4. Naslednji bo Revolution festival v Temišvaru, in sicer 2. in 3. junija. Takoj po festivalu EXIT, med 6. in 9. julijem, sledi četrta edicija festivala Sea Dance, in sicer od 13. do 15. julija!

Akcija 1 vstopnica = 4 festivali je bila zaradi velikega povpraševanja festivalskih navdušencev podaljšana še do 30. januarja. Vsi kupci vstopnice za EXIT prejmejo še vstopnice za ostale tri festivale. Več informacij o vstopnicah na www.exitfest.org.