Festival Ultra Europe razkriva še 14 izvajalcev

29. 3. 2019
Deli

Na najbolj atraktiven poletni glasbeni oder se vračata tudi francoska superzvezdnika DJ Snake in David Guetta.

V dneh pred norim vikendom na Ultra Music Festivalu v Miamiu je tudi v svetovnem merilu edinstveni destinacijski festival Ultra Europe končno razkril drugi paket nastopajočih, ki bodo julija na Hajdukovem stadionu Poljud razplesali žurerje s celega sveta. Above & Beyond, Adam Beyer, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Carl Cox, The Chainsmokers, David Guetta, DJ Snake, Jamie Jones, Joseph Capriati, Maceo Plex, Marco Carola in Richie Hawtin je 14 udarnih imen, ki predstavljajo vrh ledene gore več kot 250 nastopajočih didžejev, pevcev in glasbenikov na sedmi izdaji festivala, ki bo po tridnevnem vrhuncu v Splitu z ekluzivnimi dogodki obiskal tudi otoke Hvar, Brač in Vis.

festival

Znano je že, da bodo kot glavne zvezde na največjem elektronskem spektaklu ob Jadranu nastopil tudi največji DJ-trio v zgodovini elektronske scene, Swedish House Mafia, na novem odru Worldwide pa tudi hrvaška skupina Vatra, ki se bo pred večtisočglavo množico Ultranavtov predstavila s čisto novim zvokom.

Na Poljud se vračata dva francoska serijska hitmejkerja: DJ Snake je zrasel že v pravo globalno senzacijo: zadnji hit "Taki Taki" s Seleno Gomez je v le štirih mesecih prebil milijardo ogledov na YouTubu. Že prej je navdušil z obiljem avtorske muzike in remiksov, sodeloval tudi z Justinom Bieberjem ("Let Me Love You") duet "Lean On Me", s skupino Major Lazer, pa je ena najbolj predvajanih pesmi v zgodovini Spotifyja. David Guetta ne potrebuje posebne predstavitve – redni abonent festivala je tudi ljubljenec Ultranavtov, v Split pa se vrača na krilih uspešnice "Say My Name" (ft. Bebe Rexha & J Balvin).

Po lanskem nepozabnem nastopu, ki ga je odprl s hrvaško nogometno navijaško himno, se v Split vračata še duet The Chainsmokers. Newyorčana, ki sta se s 45 milijoni dolarjev lani zasidrala na drugo mesto med največjimi elektronskimi zaslužkarji, se vračata z novo poslastico – na glavnem odru bosta nastopila v živo, s spremljavalnimi pevci in glasbeniki. V zadnjem času Alex in Andrew izdajata glasbo kot po tekočem traku, najbolj pa sta se prijela hita "Hope" in "Who Do You Love", ki zagotovo ne bosta manjkala v njunem nastopu na Ultri Europe.

Sedma izdaja festivala prinaša tudi najudarnejši program v RESISTANCE areni. Ob spektakularnem izgledu ta oder navdušuje z nalezljivim programom in prav posebno energijo. Tam se bo letos prvič predstavil mojster deep, progressive in tech-housa Maceo Plex, tudi gostitelj ene najbolj vročih ibiških rezidenc. Prvič bo na Poljudu nastopila tudi ena največjih tehno ikon in sinonim za napredek v elektronski muziki, Richie Hawtin, ki navdušuje s 75-minutnim avdiovizualnim šovom »Close: Spontaneity & Synchronicity«. Z uporabo intimno postavljenih kamer raziskuje odnos med človeško ustvarjalnostjo in naprednimi tehnologijami, ki mu omogočajo veliko improvizacije.

Švedski tehno veteran Adam Bayer se vrača v Split po dolgih šestih letih, na spisku povratnikov pa so tudi britanski trance velikani Above & Beyond in še en švedski hitmejker – Alesso. Eno največjih imen svetovne EDM scene ter ustvarjalec radijskih hitov je v začetku meseca izdal skladbo "Time", v nastopih na največjih festivalih pa redko izpusti tudi svoje največje hite, kot so "Heroes", "Calling" (ft. Sebastian Ingrosso) in "Remedy".

Vstopnice za festival Ultra Europe lahko kupite na uradni spletni strani festival, v Sloveniji pa ponuja najcenejše vstopnice ter pakete z nastanitvijo in/ali prevozom agencija Collegium Mondial Travel. Pozor: tudi rezidenti Republike Slovenije lahko le še nekaj časa kupite 3-dnevne vstopnice za glavni del festivala po regionalni ceni 799 kun (108 eur) – cene se bodo v kratkem zvišale. 

 

DESTINATION ULTRA 2019

11. julij - RESISTANCE Opening Party / Giraffe Palm Beach House, Split

12.- 14. julij - ULTRA Europe / stadion Poljud, Split

15. julij - Regatta Party / 585 Club, Bol, Brač

16. julij - ULTRA Beach Hvar / Hotel Amfora Grand Beach Resort, Hvar

16. julij - RESISTANCE Hvar, Carpe Diem Beach Club

17. julij - RESISTANCE Vis Closing Party / Fort George, Vis