Festival Urbano dejanje riše ustvarjalni zemljevid Ljubljane

10. 7. 2015
Deli
Festival Urbano dejanje riše ustvarjalni zemljevid Ljubljane

Avgusta bo območje Tobačne za teden dni oživelo s pestrim kulturnim dogajanjem: festival Urbano dejanje (UD) bo obiskovalcem predstavil urbane subkulture Ljubljane in njihovo glasbo.

Med 10. in 16. avgustom bo območje Tobačne dihalo v ustvarjalnem ritmu festivala Urbano dejanje, ki bo obiskovalcem na inovativen, mladosten in dostopen način predstavili različne ustvarjalne elemente jazz, rock, hiphop, elektronske in drugih urbanih subkultur.

Organizatorji festivala Urbano dejanje, Klub ZOO in Lightbox, so se za tovrstni podvig odločili, da bi s tem tudi širša javnost lahko spoznala delo nadarjenih posameznikov in skupin, s katerimi se srečujejo pri svojem delu. „Radi bi pokazali, kaj premore Ljubljana z okolico v smislu prepleta glasbe, umetnosti, ulice, športa," pravijo organizatorji, ki nameravajo kulturno raznolikost prestolnice predstaviti s pestrim festivalskim dogajanjem.

To se bo vsak dan s kulturnimi, športnimi in z umetniškimi aktivnostmi začelo že popoldne. Obiskovalci bodo v tednu dni lahko obiskali sejem mladih ustvarjalcev, pa tudi bolšjak; delavnice, na katerih se bodo lahko pobližje spoznali z grafitarstvom, delom DJ-ja in skejtanjem ter predstavitve odltimerjev, tetovatorjev in brivcev.

Zvečer bo na vrtu kluba ZOO sledil glavni nastop glasbenikov, po polnoči pa se bo dogajanje preselilo v notranje prostore kluba. Na festivalski oder bodo stopili skupini Muff in Elvis Jackson, hrvaški raper General Woo, Severa in Gal Gjurin, jazzisti Ratko Zjaca, Vid Jamnik, Robert Jukič in Ratko Divjak ter še mnogi drugi izjemni glasbeniki in DJ-ji.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu