Festival za ljubitelje živali v Domžalah!

Festival za ljubitelje živali v Domžalah! (foto: profimedia) profimedia
6. 6. 2017

Rdeča nit dogodka, ki se bo v nedeljo, 11. junija, odvijal na ogromnih površinah Češminovega parka, je odgovorno skrbništvo živali. Dogodek je namenjen predvsem otrokom, veliko dogajanja pa se obeta tudi za naše pasje prijatelje.

Vstop na dogodek bo prost, Festival za ljubitelje živali bo tudi dobrodelno obarvan.

Obiskovalci bodo lahko videli veliko PAPY pasjo uto iz okusnih pasjih piškotov. Navdih je pravljica Janka in Metke, kjer hišica iz slaščic buri otroško domišljijo. Tokrat bo velika pasja uta privlačila predvsem kosmatince, ki bodo košček slastne ute okusili na dogodku ali jo odnesli domov.

Pasja uta ne bo nastala brez razloga. Z njo bo društvo Hrtji svet opozarjalo na problematiko galgov, ki jih v Španiji ob koncu lovske sezone vsako leto množično pobijajo. Društvo zato vsako leto poskrbi za številne uspešne posvojitve, s pasjo uto bodo pomagali triletnemu galgu, ki na topel dom čaka že 15 mesecev.

Številne živali

Na dogodku boste pobliže spoznali številne živali, z njihovimi skrbniki se bodo lahko pogovorili o pravilni negi in skrbi zanje.

Otroci bodo lahko jahali in božali konje, spoznali kače, plazilce in insekte Društva za ljubitelje eksotičnih živali Bioexo, videli bodo mnoge ptice, vse od malih kanarčkov do velikih papig.

Božali bodo terapevtske živali, skozi poligon spoznali morske živali, videli bodo službene pse in konje, v društvu Zverinice pa jim bodo predstavili dihurčke. Obiskale nas bodo tudi čudovite mačke, ovčke, kokoške in kunci. Za otroke bo organiziran izobraževalen lov na zaklad in delavnica klesanja kamna.

Degustacija za pse

Udeleženci dogodka bodo obiskovalcem na štirih tačkah ponudili brezplačno degustacijo, kjer bodo preizkušali razne priboljške, prehranska dopolnila, deležni bodo tudi brezplačnega razvajanja. Za pasje skrbnike bo organizirana delavnica pasje masaže, poskusili se bodo tudi v raznih pasjih disciplinah.

Pestro dogajanje bo ves čas trajanja dogodka med 9.30 in 16.30 uro. Ves čas bo trajala tekma psov v Delu z nosom, videli bomo predstavitve raznih pasjih disciplin, številna dobrodelna društva in predstavitve nekaterih pasem psov.

Prvo leto je dobrodelen dogodek obiskalo 10.000 ljudi, lani pa kar 17.000 ljubiteljev živali, največ družin z otroki.

Priporočamo