Filip Flisar se bo 7. aprila pognal v lov za 200 smučarji in deskarji

Filip Flisar se bo 7. aprila pognal v lov za 200 smučarji in deskarji (foto: Goran Antley) Goran Antley
2. 3. 2018

Filip Flisar se bo 7. aprila na Kaninu pognal v lov za 200 smučarji in deskarji, zmagovalec pa bo tisti, ki bo pred smučarjem prostega sloga bežal najdlje.

Če se še spomnite igre, ki je pred pametnimi telefoni odmevala z ulic, dvorišč in igrišč, potem boste z lahkoto razumeli za kaj gre, pa tudi drugače ne bo dosti težje. Pravila so namreč jasna. Kot otroci smo vpili: "kdo se boji črnega moža," in bežali pred vrstnikom, ki je imel nalogo, da nas vse polovi. Letos, 7. aprila, bodo udeleženci Red Bullovega dogodka Samo gas na Kaninu na smučeh bežali pred kosmatim Filipom Flisarjem, ki nas vabi na Kanin.

Dvesto smučarjev in deskarjev se bo na našem najvišjem smučišču po progi pognalo pred Filipom Flisarjem. Tudi njegova naloga bo, da jih vse polovi in verjetno je vsem jasno, da mu bo precej težko uiti. Zmagovalec bo tisti, ki bo pred sedmim smučarjem krosistom z letošnjih olimpijskih iger bežal najdlje. Če bo pri tem prišel tudi do cilja, bo zmaga še toliko slajša.

Sistem tekmovanja je enostaven. Vsi tekmovalci se bodo najprej pomerili v štirih kvalifikacijskih pobegih, nato pa še v velikem finalu. Na voljo je le 200 štartnih mest.

Udeleženci se že lahko prijavijo na dogodek preko spletne strani http://www.redbull.si/samogas, kjer so na voljo vse informacije o tekmovanju.