FilmFlow v živo se vrača!

FilmFlow v živo se vrača! (foto: FilmFlow Press) FilmFlow Press
9. 10. 2015

Po februarskem prvem podkastu v živo vas ekipa FilmFlow ponovno vabi, da se jim pridružite na zabavni in informativni filmski debati, ki nikogar ne bo pustila brez kurje polti. To jesen si gre namreč zastaviti eno samo vprašanje: »Katera je vaša najljubša grozljivka?«

Tokrat si bomo namreč noč pred Nočjo čarovnic skupaj ogledali Krik (Scream), legendarni postmoderni meta slasher, s katerim je kultni režiser Wes Craven v 90. letih revitaliziral žanr grozljivke in ustvaril mega uspešno franšizo grozljivk nove generacije. Pridružite se nam najprej na projekciji, nato pa z nami nadaljujte noč, v kateri se bomo poklonile letos preminulemu mojstru grozljivk na najboljši možen način – z debato o grozljivkah in z veliko kričanja!

FilmFlow v živo

  • Krik (Scream)
  • Petek, 30. oktober!
  • V prostorih Slovenske Kinoteke

ČASOVNICA:

  • 21.00 PROJEKCIJA FILMA

Krik (Scream, Wes Craven, ZDA, 1996, 35mm, 2.35, barvni, 111', sp)

V kalifornijskem mestecu Woodsboro je na pohodu skrivnostni serijski morilec. Sidney Prescott (Neve Campbell) je študentka, ki sumi, da gre za delo istega morilca, ki je točno pred letom dni ubil njeno mamo. Sidney in njeni prijatelji skušajo najti odgovor na vprašanje, kdo seje smrt po mestu, toda hkrati se v nevarnosti znajdejo tudi sami. Reši jih lahko le znanje, saj s skrivnostnim morilcem tekmujejo v poznavanju filmskih klišejev iz kultnih grozljivk.

  • 23.00 SNEMANJE PODKASTA V ŽIVO

Gostiteljice Ana Šturm, Bojana Bregar, Maja Peharc ter Maja »Willow« Zupanc bodo za vse prisotne pripravile zajeten sveženj informacij o filmu Krik, spregovorile bodo o žanru grozljivke na splošno ter vam za konec izdale, kateri grozljivi filmi so njim najbolj pri srcu. Seveda pa pri dogodku v živo ne bo šlo brez sodelovanja občinstva – zato le imejte pripravljen svoj odgovor na vprašanje: Kateri je vaša najljubša grozljivka?

Kaj je FilmFlow?

Podkast FilmFlow je internetna pogovorna oddaja, v kateri se enkrat na mesec odvija živahna debata o filmu, popkulturi in življenju nasploh.

FilmFlow je podkast o filmu in popularni kulturi. Na internetne valove se je prvič priklopil januarja 2014. Svoje frekvence je najprej oddajal enkrat mesečno, od marca 2015, pa se iz prve slovenske mreže podkastov, imenovane Apparatus, oglaša dvakrat mesečno.

Vsak mesec z vami delimo svoje filmske obsesije, debatiramo o zanimivih filmskih novostih, opozarjamo na filme, za katere se nam zdi, da v različnih pogledih obetajo in na filme, ki si zaslužijo več pozornosti, kot so je pri nas običajno deležni.

Podkast FilmFlow lahko spremljate na spletni strani mreže Apparatus in na spletni strani FilmFlow, nanj pa se lahko naročite tudi na v spletni trgovini iTunes. Obiščete nas lahko tudi na Facebook strani ter nam sledite na Twitterju ter na Instagramu.

Priporočamo