Filmska pomlad v kina prinaša 5 novih filmskih poslastic!

2. 3. 2016

Pričenja se! Ne le prava in ne le koledarska, ampak tudi čisto prav filmska pomlad. V naša kina med drugim prihaja 5 filmskih poslastic.

TUMBLEDOWN – 3. marec

Nežna romantična komedija o univerzalni tematiki izgube, prežeta z glasbo, solzami in smehom

Mlada vdova Hannah se po nepričakovani smrti svojega moža znajde ujeta v začaranem krogu večletnega žalovanja. Da bi zapolnila praznino, piše moževo biografijo, s katero želi potolažiti tako sebe kot tudi njegove oboževalce. Hunter je bil namreč priljubljen folk pevec, ki je v kratkem obdobju glasbenega ustvarjanja dosegel kulten status. Njegova zgodba pritegne tudi ošabnega newyorškega pisatelja Andrewa, zato se dvojec odloči, da pri pisanju združi moči. Medtem ko brskata po Hunterjevem življenju in smrti, počasi odkrivata pravi pomen življenja in ljubezni.

Tumbledown je srčna in nežna ljubezenska pripoved, polna smeha, solz in glasbe. Je tudi zgodba o ženski, ki mora najti pogum, da se sprijazni s preteklostjo in se zazre v prihodnost.

CLOVERFIELDSKA 10 (10 CLOVERFIELD LANE) – 31. marec

PREMIERA bo 30. MARCA ob 19.00 v Kinu Bežigrad

Eden najbolj tajnih filmskih projektov vseh časov, ki opominja, da imajo pošasti različne oblike.

J.J. Abramsu je uspelo nemogoče, saj je v popolni tajnosti ustvaril ZF-triler CLOVERFIELDSKA 10, ki predstavlja ne povsem tipično nadaljevanje filma Pošastno (CLOVERFIELD). Ta je leta 2008 navdušil kot pionir med predstavniki filmskega žanra katastrofe, posnetega v tehniki »najdenih posnetkov«.

Zgodba filma bo v določeni meri povezana s prvim delom, kot kaže, pa se bo večinoma odvijala pod zemeljskim površjem. Mlada ženska se namreč po prometni nesreči zbudi v kleti moškega, ki se predstavi kot njen rešitelj in trdi, da je zaradi napada s kemičnim orožjem zunanji svet popolnoma opustošen in neprimeren za bivanje. A ta razlaga ne bo zalegla za dolgo, saj bodo dvomi vztrajno naraščali, skupaj z njimi pa tudi želja po svobodi in odprtju vrat ...

ŠEFICA (THE BOSS) – 7. april

LADIES NIGHT bo 7. APRILA v vseh Cineplexx kinematografih

Komedija o padli bogatašinji in vseh težavah, ki jo po bankrotu in zaporni kazni čakajo v resničnem svetu.

V začetku aprila se bo priljubljena humoristka Melissa McCarthy prelevila v ultra uspešno podjetnico. No, vsaj za kratek čas, saj jo bo prepovedano trgovanje z notranjimi informacijami pahnilo s prestola superiornosti, ji odvzelo vso nakopičeno bogastvo in jo spravilo za rešetke. Po prestani zaporni kazni ji hrbta ne bo obrnila le njena bivša asistentka Kristen Bell. Vendar pa bo kljub njeni pomoči nekdaj vzvišena šefica morala pošteno pljuniti v roke, da bi kot feniks vstala iz pepela in se ponovno povzpela po zdrsljivi družbeni lestvici.

LOVEC: ZIMSKA VOJNA (THE HUNTSMAN WINTER'S WAR) – 21. april

PREMIERA bo 16. APRILA ob 19.00 v Cineplexxu Kranj

Epski fantazijski spektakel o predzgodbi Sneguljčice, ki prinaša osupljivo bitko med dobrim in zlim.

Pred štirimi leti je gledalce po vsem svetu začarala sodobna priredba pravljice o Sneguljčici in lovcu, ki je navdušila s temačno preobleko in zanimivim prepletom treh glavnih akterjev. Novo poglavje fantazijske sage bo šlo sedaj še korak dlje in nam razkrilo predzgodbo omenjenega spektakla, v žarišču katere se bo odvil epski boj za srečen konec, ki naj bi trajal do konca dni ...

Dolgo preden naj bi Sneguljčica za vedno uničila zlobno kraljico Ravenno, njena sestra, ledena kraljica Freya, zaradi srce parajoče izgube zbeži iz kraljestva. Na severu zgradi veličastno trdnjavo, v kateri za vedno zamrzne svoje srce in desetletja posveti urjenju legije smrtonosnih lovcev. Med njimi sta tudi njena najbolj cenjena bojevnika Eric in Sara, ki za svojo prepovedano ljubezen plačata visoko ceno. Ko Freya izve, da je Sneguljčica porazila Ravenno, naroči bojevnikom, naj ji pripeljejo sestrino magično ogledalo, s pomočjo katerega lahko ponovno obudi zlobno kraljico. Če sestri združita njune temačne sile, si bosta pokorili celotno kraljestvo ... Edino upanje za srečen konec stoji na trhlih tleh, saj je odvisno od odtujenih in izgnanih lovcih Ericu in Sari.

PREHOD (THE RIFT) – 28. april

PREMIERA bo 21. APRILA ob 20.00 v Kinu Bežigrad

Napet znanstvenofantastični triler s slovensko igralko KATARINO ČAS v glavni vlogi!

Film PREHOD je pod režisersko taktirko Dejana Zečevića nastal v srbsko-slovensko-korejski produkciji. Gre za izjemno zanimiv žanrski projekt, in sicer znanstvenofantastični triler, v katerem Katarini Čas družbo delajo še srbski zvezdnik Dragan Mićanović ter ameriška igralca Monte Markham in Ken Foree.

Liz Waid (Katarina Čas) je speča agentka CIA, ki se le stežka sooča s smrtjo svojega sina. Njeno žalovanje prekine nujna operacija, saj jo nadrejeni vpokličejo, da skupaj z ameriškimi in srbskimi agenti zavaruje podatke ameriškega vojnega satelita, ki je strmoglavil v Srbiji. Na videz rutinska misija se zaplete, ko ekipa prispe na odročno lokacijo domnevnega padca. O satelitu ni ne duha ne sluha, edina sled za njim pa vodi do zapuščene tovarne svile, kjer je hitro jasno, da je nekaj hudo narobe. Namesto satelita je iz vesolja prispelo nekaj drugega, nekaj nezemeljskega ... Čas se neusmiljeno izteka, ko se po delčkih razkriva strahovita resnica, da na vrata grozeče trka nezamisljiva apokalipsa. V tem pozabljenem kraju je namreč še smrt mrtva.