Filmske nagrade v Benetkah: Nočne ptice (Nocturnal Animals)

12. 9. 2016

Tom Ford je navdušil tudi v drugo in osvojil veliko nagrado žirije na 73. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah.

Med zmagovalce beneškega filmskega festivala se je zavihtel tudi drugi filmski projekt Toma Forda, ki je s tesnobnim trilerjem NOČNE PTICE (Nocturnal Animals) osvojil prestižno veliko nagrado žirije.

S tem je sloviti modni oblikovalec še dodatno utrdil svoje mesto v filmskem svetu, v katerega se je pred sedmimi leti podal s prvencem Osamljeni mož (A Single Man). Kot kaže, je vloga scenarista in režiserja Fordu pisana na kožo, o čemer poleg osvojene nagrade pričajo tudi odlične kritike, ki so v Benetkah pospremile svetovno premiero Nočnih ptic. Slednje s šokantno intimnostjo in bolečo napetostjo raziskujejo tanko linijo med ljubeznijo in krutostjo, po kateri kot bivša zakonca stopata Amy Adams in Jake Gyllenhaal. Tako ne preseneča, da se v filmskih krogih že šušlja o morebitnih oskarjevskih nominacijah.

Ali so namigovanja upravičena, se bomo na lastne oči lahko prepričali 17. NOVEMBRA, ko NOČNE PTICE priletijo na naša velika platna.

Nočne ptice

O zgodbi!

Drugi filmski projekt slovitega modnega oblikovalca Toma Forda sliši na ime Nočne ptice (Nocturnal Animals). Gre za tesnoben romantični triler, ki s šokantno intimnostjo in skoraj bolečo napetostjo raziskuje tanko linijo med ljubeznijo in krutostjo, med maščevanjem in odrešitvijo. V glavnih vlogah nekdanjih zakoncev, ki odkrivata temačne skrivnosti drug drugega, blestita oskarjevska nominiranca Amy Adams in Jake Gyllenhaal.

Susan Morrow živi izjemno privilegirano, a obenem povsem prazno življenje. Nekega vikenda, ko njen soprog Hutton spet odide na eno vse prepogostih službenih poti, Susan v poštnem nabiralniku najde skrivnosten paket. Gre za roman Nočne ptice, ki ga je napisal njen bivši mož Edward Sheffield, s katerim že leta nima stikov. Susan zvečer v postelji prične z branjem ... Roman je posvečen njej, vendar je njegova vsebina nasilna in mračna.

Knjigo interpretira kot prikrito grožnjo in simbolno zgodbo o maščevanju. Z vsako prebrano stranjo je bližje končnemu obračunu, ki bo zaznamoval tako junaka romana kot njo samo.

Priporočamo