Flora & Paris v pričakovanju božičnega vzdušja z novo pesmijo

Flora & Paris v pričakovanju božičnega vzdušja z novo pesmijo (foto: Jure Zagoranski) Jure Zagoranski
5. 12. 2015

Pred prazničnimi dnevi skupina Flora & Paris predstavlja pesem 'Božična', ki so jo ponovno posneli z novo pevko Patricijo Škof. Vabljeni k poslušanju romantične interpretacije božične glasbene zgodbe.

Avtor besedila pesnik Rudi Medved, direktor občinske uprave Zagorje ob Savi, avtor glasba pa je član skupine in priznan glasbenik, Jure Tori, ki ustvarja tudi v priljubljeni skupini Orlek, ter tudi letošnji prejemnik najvišje nagrade za kulturo v občini Zagorje ob Savi.

Slovenski skupini Flora & Paris, ki je v lanskem letu predstavila debitantski album »Jutranja rosa« z desetimi avtorskimi skladbami, se je v letošnji pomladi pridružila nova pevka Patricija, ki je končala srednjo šolo na Konservatoriju v Mariboru, umetniški gimnaziji smer klavir in jazz petje.

Ob novi vokalistki z mehkim glasom, je skupina poleti predstavila v prenovljenem aranžmaju videospot za pesem 'Najin dan'.

Pred prazničnimi dnevi vam člani skupine Flora & Paris želijo veliko ljubezni in čim več preživetega časa z ljubimi.

Glasbena skupina z imenom Flora & Paris je otrok ideje treh članov znane slovenske zasedbe Orlek. Po dolgih letih udejstvovanja v glasbi, se je v njih porodila želja po bolj samostojnemu ustvarjanju in drugačnemu zvoku. Tako so v sredini leta 2012 pričeli z aranžiranjem glasbenih idej Jureta Torija in Mateja Feleta. Po šestih mesecih, kjer je za bas kitaro zadolžen Mitja Tori, so prišli v kontakt s pevko Floro Emo Lotrič.

Po predstavitvi svojih glasbenih posnetkov in idej, so pridobili tolkalista in bobnarja Blaža Celarca, ter saksofonistko Tjašo Perigoj. Zaradi študijskih obveznosti Flore v tujini se je fantom pridružila nova pevka, Patricija Škof.

Zvokovno pri skupini že od vsega začetka dajejo poudarek na čim bolj akustičnem zvoku, ker je le-ta najbolj prijeten človeškemu ušesu, obenem pa dopušča veliko manevrskega prostora za dinamiko in jakost v izražanju. V glasbenem smislu skušajo združiti mnogokrat nezdružljivo – kvaliteto umetniškega izražanja in poslušljivost ter posledično komercialno uspešnost. Poudarek v njihovi glasbi imajo prepoznavne melodije in bogata harmonična podlaga, skratka izvabiti iz zasedbe sodoben akustični zvok, tako aranžmajsko kot tudi zvokovno. Žanrsko vsebujejo elemente pop glasbe, jazza in etna. Trenutno je v slovenskem glasbenem okolju pomanjkanje glasbenih idej in pristnosti v glasbi, zato so prepričani, da bodo pozitivno vplivali tako na publiko, kot tudi na druge glasbenike in morda spodbudili več takšnega ustvarjanja še pri komu drugemu.

Besedila črpajo iz več avtorjev, kateri največkrat napišejo besedila v skladu z že vnaprej izdelano melodijo. Primarno so besedila slovenska, ker je njihov namen prikazati besedno bogastvo in spevnost slovenskega jezika.