Flow Festival prihaja v Slovenijo

25. 2. 2015
Deli
Flow Festival prihaja v Slovenijo (foto: profimedia)
profimedia

Flow Festival, eden najbolj ustvarjalnih in edinstvenih glasbenih festivalov na svetu, se prvič v zgodovini, širi onkraj meja domačega mesta Helsinki. Prvi Flow Festival Ljubljana se bo odvijal v slovenski prestolnici od 26. do 28. junija 2015.

V sodelovanju s slovenskimi organizatorji, se je Flow Festival Helsinki odločil organizirati Flow Festival Ljubljana, ki se bo prav tako kot helsinški Flow, osredotočil na svežo in navdihujočo glasbo, urbano kulturo, vizualno umetnost in izbrano gostinsko ponudbo lokalnih in regionalnih restavracij, pivovarn ter vinskih kleti. Flow Festival Ljubljana bo potekal v razgibanem industrijskem okolju Tobačna mesto.

Potrjen seznam nastopajočih glasbenikov na Flow Festivalu Ljubljana že vključuje svetovno znana imena kot so Pet Shop Boys, Róisín Murphy, Metronomy, Run the Jewels, Caribou, José González, Derrick May, Âme, Dixon, Bonobo DJ set in DJ Koze, kot tudi izjemne lokalne in regionalne glasbene izvajalce kot so Bad Copy, Edo Maajka, Polona Kasal x KALU in Torul. Na treh prizoriščih se bo zvrstilo več kot 30 tujih in domačih nastopov. Za programsko shemo so zadolženi umetniški direktorji Tuomas Kallio in Toni Rantanen skupaj z lokalnimi organizatorji Mikkom Lehtinenom, Janom Senčurjem in Urhom Koršičem.

Ljubljana doslej še ni imela priložnosti, da bi gostila glasbeni festival tako velikega formata. Uvodni Flow Festival Ljubljana si bo prizadeval, da bo poleg kakovostne zabave razširi kulturno ponudbo v regiji ter vzpostavi uspešno in dolgoročno platformo za umetnike, podjetnike in lokalne skupnosti. Obenem je festival močno okoljsko ozaveščen in usmerjen k uporabi recikliranih materialov, obnovljivih virov energije in uporabe trajnostnih izdelkov.

Flow Festival Ljubljana pričakuje veliko število obiskovalcev iz sosednjih držav, kot tudi iz celotne Evrope in nenazadnje domače Finske, ki bodo zagotovo še bolj prispevali k že uveljavljeni podobi Ljubljane kot ene bolj priljubljenih evropskih turističnih destinacij.

Tridnevne vstopnice "Early Bird" bodo na voljo od 4. marca, za 85 evrov. Od začetka aprila dalje, ko vstopijo v prodajo tudi enodnevne vstopnice, bodo cene vstopnic za vse tri festivalske dni znašale 95 evrov.