FOTO: S Šaleharjem na predstavitvi njegove knjige v Klubu Daktari!

FOTO: S Šaleharjem na predstavitvi njegove knjige v Klubu Daktari! (foto: Goran Antley) Goran Antley
15. 6. 2018

Pozor! Pozdravljeni! Ime mi je Miha. Tako so me krstili. Tudi mama me kliče tako. A pravi prijatelji me kličejo Mihi ... so besede, ki vsak teden odzvenijo na valovih nacionalnega radia. Miha Šalehar je eden najbolj priljubljenih radijskih glasov in že vrsto let tudi kolumnist različnih medijev. Njegova najboljša in nova neobjavljena besedila so odslej zbrana v knjigi Duh česa.

Kakšen je pogled z obrobja Šentvida na utrjeno krožišče sredi Gaussovega griča, po katerem vozimo avte na lizing Boštjani in Mojce? O tem in o duhu časa v svojih besedilih neposredno in duhovito razmišlja Miha Šalehar. Njegove kolumne, ki jih, kot pravi sam, piše po sili razmer, da lahko plača alimente in fasado, so v zadnjih nekaj letih postale ene najbolj branih.

Urednica Nina Žitko Pucer je bila vztrajna in z Mihom sta jih zbrala, izbrala in sedaj tudi izdala pod naslovom Duh česa - izbrane kolumne. Knjigo je ilustrirala Neja Engelsberger.

Ob izidu, štirinajstega junija, so knjigo v družbi avtorja in njegovih številnih oboževalcev (predvsem pa oboževalk) tudi predstavili.

Daktari je pokal po šivih

Avtor in njegov novinarski kolega Andrej Karoli sta dodobra napolnila ljubljanski Klub Daktari. Vabilom prek spletnih omrežij se je odzvalo ogromno obiskovalcev in številni pogovora v notranji dvorani zaradi gneče niso mogli poslušati. Prišli so poslušalci, oboževalke in številni Mihovi novinarski kolegi. Veliko jih je kupilo knjigo in Miha je še več kot uro po dogodku delil podpise in kramljal z obiskovalci.

Sogovornika, ki ju bomo že prihodnji teden v paru lahko poslušali na VAL-u 202, sta se dotaknila številnih tem, ne le knjige. Govorila sta o pisanju, Mihovi karieri pisca od začetkov pri Mladini do danes, ko je kolumnist Financ, dotaknila sta se politike, begunstva, estrade, glasbe, razpredala sta tudi o zidanju in popravilih hiše, o družinskem življenju, pranju perila in celo mehčalcih.

Bil je nepozaben in uspešen večer poln smeha, dobre volje in dogodek, ki je vse prisotne napolnil z energijo in jih navdal z idejo za odlično novo počitniško branje.

Priporočamo