Fotogalerija z 10. Cosmopolitanovega teka v petkah

Fotogalerija z 10. Cosmopolitanovega teka v petkah (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
30. 9. 2016

Na sončno petkovo popoldne se je na Mestnem trgu v središču Ljubljane odvil prav poseben dogodek, kjer so bila v ospredju dekleta in visoke petke.

Nekatere so si s popusti kupile nove petke, nekatere so v izmenjevalnici petk zamenjale stare petke za nove, tiste najbolj pogumne – pa so se v petkah podale na zdaj že znamenito progo - Cosmopolitanovega teka v petkah, letos že 10. zapored. Priljubljena ženska revija pa je praznovala tudi 15. rojstni dan.

Že pred samim štartom enega najbolj atraktivnih tekov na sto metrov, je Cosmopolitanova ekipa poskrbela za pestro dogajanje. Od plesnih nastopov Plesne šole Libero Dance, do adrenalinskih vragolij Filipa in Blaža iz F&B Acrobatics, glasbenih točk pevke Lare, reperja Edisa in koncerta skupine MUFF. Dogodek je povezovala simpatična Azra Selimanović, družbo pa ji je delala zgovorna ekipa Radia Petke (Jean Frbežar, Tomaž Čop in Uroš Bitenc), ki je v svojem studiu gostila dekleti, ki se lahko pohvalita z lastno naslovnico revije Cosmopolitan: Taro Zupančič in olimpijko ter atletinjo Majo Mihalinec.

Za tek v petkah, katerih višina mora biti najmanj 8 centimetrov, se je odločilo 20 pogumnih tekmovalk. Borile so se za naslov najhitrejše, tiste, ki bo tekla z najvišjo petko in za naslov dekleta z največ Cosmo stila. Tek je potekal v dveh predtekmovanjih, v finalnem teku pa se je pomerilo 10 najhitrejših. Po razburljivem finalu je naziv najhitrejšega dekleta v visokih petkah osvojila Maruša Stermecki Pukl, ki je za nagrado dobila bon v vrednosti 500 evrov trgovine Tom Tailor, čevlje znamke Steve Madden, ki jih podarja modna hiša Ikona, vikend vožnjo z novim Volkswagen up-om, komplet perila Lisca, paket izdelkov Gehwol, zvočnik pop up Aperol Spritz in polletno naročnino na revijo Cosmopolitan.

Prav tako sta s polno vrečko nagrad odšli domov Adelisa Kadirić, ki si je nagrade prislužila z najvišjo petko (kar 14.7cm), naziv dekleta z največ Cosmo stila pa si je s svojim stajlingom prislužila Nika Maži.

Praznovanje Cosmopolitanovega 15. rojstnega dne še ni končano, zvečer so bo odvila velika Cosmo zabava v Klubu Cirkus.

Letošnji Cosmopolitanov tek v petkah so omogočili: Nama, s.Oliver, Klub Cirkus, Volkswagen, Aperol Spritz, Vitamin Well, Tom Tailor, Lisca, Philips Lumea, Medex, Gehwol, trgovina Kik.