Fotografiranje letošnjih finalistk Miss Slovenije tokrat na precej nenavadni lokaciji

1. Melisa Hrapić Cvetko (foto: Miss Slovenija Press) Miss Slovenija Press
26. 8. 2018

Organizatorji tekmovanja za Miss Slovenije 2018 so letošnje uradne fotografije izbora ustvarili v industrijskem okolju, ki daje povsem svojevrsten navdih in za to so izbrali lokacijo HSE Energetska družba Trbovlje (Termoelektrarne Trbovlje).

2. Suzana Knezar
3. Lara Kalanj
4. Katalina Simonič
5. Pia Šoško
6. Corrina Mijatović
7. Mojca Kranjec
8. Lara Krneža
9. Hana Čolić
10. Charnée Bijön Bonno
11. Ksenija Kržan
12. Lara Drinovec
13. Vanessa Goropevšek
14. Nika Benotič
15. Marija Seničar 

Organizatorka tekmovanja Jelka Verk je povedala, da ni naključje, da so izbrali to lokacijo. Po njenem mnenju imajo namreč Trbovlje velik potencial v industrijskem turizmu. Lepotice so na fotografiranju združile zasavsko ozadje z izjemnim delom domače oblikovalke Marjete Hribar, ki ustvarja pod blagovno znamko Kuolmi. Nakit je izdelan iz premoga, ki ga oblikovalka sama nabere, obdela in oblikuje v dovršene kose nakita. Finalistke imajo obute bularje slovenskega podjetja Alpina na katerih je dodan kos zasavskega premoga.

Za pričeske je poskrbela ekipa Spaspace iz Celja, kot vizažistk pa sta se izkazali: Mateja Kavčnik in Lea Markelj s kozmetiko Evagarden. Uradni fotograf fotografiranja je bil Grega Eržen/ Studio Solis.

To ni bilo prvič, da so se finalistke zadrževale v Trbovljah, v juniju letos so se udeležile prav posebnega družabnega dogodka »Grenadirmaš 2018«, kjer so se preizkusile v pripravi grenadirmarša, tradicionalne zasavske jedi. Med pripravami na finalno dejanje se bodo finalistke v Trbovljah udeležile še kiparske delavnice, v kateri bodo izdelovale skulpturo samoroga – simbola TNM (Trbovlje novomedijsko mesto). Kot novost bo letošnja Miss Slovenije 2018 postala tudi ambasadorka Festivala novomedijske kulture Speculum Artiuma.

Finalna prireditev Miss Slovenije za Miss Sveta 2018 bo letos potekala v Delavskem domu Trbovlje 8. septembra letos.