Frankfurt po Frankfurtu 2016 - ko znanje postane naložba!

4. 11. 2015

29. Frankfurt po Frankfurtu bo potekal v prostorih knjigarne Konzorcij od 9. do 14. novembra. Letos ga Mladinska knjiga organizira v partnerskem sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, kjer bo na ogled razstava 200 najboljših ekonomskih in poslovnih knjig preteklega leta.

Na otvoritvi razstave, ki bo v ponedeljek, 9. novembra, ob 11. uri v dvorani A na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, bosta udeležence nagovorila direktorica Mladinske knjige Trgovine mag. Iva Premerl in direktor Gospodarske zbornice Slovenije mag. Samo Hribar Milič. Častni gost in slavnostni govornik na odprtju razstave bo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki bo razstavo odprl.

Po uradni otvoritvi bo sledila okrogla miza z naslovom Pogled z drugega zornega kota, ki jo bo vodil Goran Novković, sodelujejo pa Mojca Širok, Alojz Ihan, Igor Samobor in Miha Mazzini.

Frankfurt po Frankfurtu

Knjigarna Konzorcij že 29. leto zapored vabi na prodajno razstavo tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu, kjer bo na ogled izbor najboljših knjig, ki jih je v preteklem letu ponudila svetovna knjižna produkcija.

Največji delež na razstavi predstavljajo knjige s področja družboslovja (3080 knjig oz. 44 % celotne razstave). Letos bo največji poudarek na strokovni poslovni literaturi (ekonomija, management, finance in marketing), zastopana pa bodo tudi ostala področja (zgodovina, politika, sociologija, psihologija, izobraževanje, filozofija, religija, antropologija, arheologija in pravo).

1400 naslovov bo s področja naravoslovja, tehnike in računalništva; razstavljene bodo najnovejše izdaje s področja medicine, naravoslovja, ekologije, matematike, prehrane, agronomije, tehnike, računalništva ter popularne znanosti, po kateri v zadnjem času najbolj narašča povpraševanje in nakup knjig. Razstavljenih bo tudi 1330 knjig bo s področja umetnosti in arhitekture, 840 priročnikov s področja kulinarike, turistike, osebne rasti, športa in zdravja.

350 knjig je leposlovnih oziroma s področja literarne teorije. Predstavljeni bodo dobitniki in finalisti najpomembnejših evropskih literarnih nagrad; Nobelove nagrade za literaturo, Man Booker Prize, Prix Goncourt, Premio Planeta, Premio Nadal, Premio Strega, Deutscher Buchpreis in drugi. Med drugimi bodo na ogled (in naprodaj) težko pričakovana knjiga Umberta Eca Numero Zero, Murakamijevi noveli Wind/Pinball, četrti del trilogije Millennium Stiega Larssona The Girl in the Spider's Web, Le livre des Baltimore Joëla Dickerja, Vohunski roman Borisa Akunina in mnoge druge.

Kot vsako leto bodo tudi letos razstavljene knjige slovenskih avtorjev, ki so izšle pri tujih založbah; med njimi številni avtorji knjig s področja naravoslovja, družboslovja, leposlovja in umetnosti.

Letos poteka razstava v partnerskem sodelovanju z GZS, saj organizator želi strokovne knjige približati tudi gospodarskemu sektorju oziroma našim podjetjem. Zato ima letošnja prodajna razstava Frankfurt po Frankfurtu tudi podnaslov »Ko znanje postane naložba«.

V prostorih GZS bo od 9. do 14. novembra na ogled posebna razstava več kot 200 najboljših ekonomskih in poslovnih knjig. GZS je med njimi izbrala 14 takšnih, ki jih v branje in študij še posebej priporoča. Več o prodajni razstavi tujih strokovnih knjig Frankfurt po Frankfurtu si lahko preberete na spletni strani www.konzorcij.si, kjer bo v času razstave na voljo tudi prodajni katalog vseh razstavljenih knjig. Katalog bo prav tako na voljo tudi na spletni strani. 

Vabilo na dogodke!

Ne spreglejte tudi niza zanimivih dogodkov prihajajočega tedna.

  • Ponedeljek, 9. 11. ob 18. uri, knjigarna Konzorcij

FEJSTBUKERJI

Vabijo vse mlade, da se pridružijo pri pogovoru o knjigi Kit na plaži Vinka Möderndorferja. Pogovor bo potekal na mladinskem oddelku knjigarne Konzorcij.

  • Torek, 10. 11. ob 18. uri, Mestna knjigarna Celje

DESA MUCK: ODRED

S priljubljeno pisateljico Deso Muck se bo o novem romanu Odred in še marsičem pogovarjala Nela Malečkar.

  • Sreda, 11. 11. ob 18. uri, knjigarna na Trubarjevi

KAJ PA VIDVA ČAKATA?

Z avtorico odličnega prvenca, Suzano Zagorc, se bo o knjigi, življenju in še marsičem pogovarjal urednik Samo Rugelj.

  • Sreda, 11. 11. ob 19. uri, Klub Cankarjevega doma

TO VSE SPREMENI

Reševanje človeštva pred posledicami globalnega segrevanja se dotika prav vsakega od nas, zato vabimo na obširnejšo razpravo o tem, kako se slovenska država odziva na problematiko podnebnih sprememb. Pogovor z vodjo Greenpeacea v Sloveniji mag. Nino Štros, klimatologinjo dr. Lučko Kajfež Bogataj in okoljskim analitikom dr. Lukom Omladičem bo vodil Slavko Bobovnik.

  • Četrtek, 12. 11 ob 18. uri, Mestna knjigarna Maribor

KAPITAL V 21. STOLETJU

O knjigi Thomasa Pikettyja se bodo pogovarjali Vesna Vuk Godina, Rok Kogej in Miha Andrić.

  • Četrtek, 12. 11. ob 19. uri, Dom knjige Koper

DESA MUCK: ODRED

S priljubljeno pisateljico Deso Muck se bo o novem romanu Odred in še marsičem pogovarjala Nela Malečkar.

Priporočamo