Frankie kmalu zunaj z novim albumom Reexperience

Frankie kmalu zunaj z novim albumom Reexperience (foto: Facebook Frankie) Facebook Frankie
10. 11. 2015

Priljubljen raper Frankie, ki prihaja iz Bosne in Hercegovine se uvršča v sam vrh raperjev naše regije.

Ob izidu novega videospota za pesem 'Gdje god su moji' priljubljen hip hop glasbenik napoveduje začetek promocije novega albuma »Reexperience«. Tako se Frankie vrača po dveh letih od izida svojega najbolj uspešnega albuma »Troyanac« in male plošče »DNA«, ki jo je ustvaril skupaj s producentom Billainom.

Pesem 'Gdje god su moji' vrača poslušalcem starega Frenkieja, ki ga je marsikdo pogrešal iz starih dobrih začetkov. Na pesmi gostuje dolgoletni prijatelj Kotra, za produkcijo je tudi tokrat poskrbel Billain. V svojem klasičnem hip hop stilu Frankie, Billain in Kontra ponovno dokazujejo, da zasluženo spadajo v sam vrh hip hop elite in z novim singlom prinašajo klubsko bombo, ki bo na vsakem koncertu poskrbela za eksplozijo čustev. Za videospot jeposkrbela sajarevska produkcijska hiša Pro.ba, pod režisersko taktirko Nermina Hamzića, ki je poleg trojice na eno mesto postavil tudi Edo Maajko in DJ Soula, pravzaprav je zbral celotno FM Jam ekipo.

»V videu smo želeli prikazati burno lansko leto zaradi številnih potovanj in nastopov med katerimi je tudi meni najljubši – s sarajevsko filharmonijo, snemanje našega filma Soul Train, in ustvarjanje novega albuma. Vse to smo poskusili zapakirati in prikazati gledalcu.« je povedal Frenkie.

Frenkie je s prijatelji v lanskem letu pet dni preživel na vlaku med potovanjem po mestih Bosne in Hercegovine ob tem pa so posneli zelo zanimiv dokumentani film o tamkajšnji glasbeni sceni, zato ne preseneča, da so v filmu poleg hip hop izvajalcev tudi sevdah izvajalec Božo Vrećo, člani Sarajevske filharmonije in številni drugi glasbeniki. Dokumentrani film je bil premierno predstavljen na lanskoletnem Sarajevskem filmskem festivalu in prejel odlične kritike, zelo kmalu pa bo na sporedu v kinematografih v celotni regiji.

Na vprašanje o novem albumu »Reexperience« je Frendkie povedal: »Kot sem napovedal album, gre za posebno izdajo, na kateri bo deset uspešnic iz mojih štirih samostojnih albumov, kot tudi nekaj novih. Od prvega dobrega CDja je minilo že več kot 10 let in mislim, da bomo s tem albumom lepo zaključili to obdobje moje kariere. Vesel sem, da so pred nami novi nastopi in komaj čakam da vam predstavim 'bombe', ki sva jih pripravila z Billainom. Idejo za takšen album sem dobil po nastopu, kjer sem po zelo dolgem času pripravil blok starejših pesmi. Fasciniralo me je, kako so ljudje na prve takte teh pesmi reagirali z zelo pozitivnim odzivom, kot da so se za trenutek vrnili v čas izida pesmi in so podoživljali spomine ob tem. Prav tako sem tudi jaz počutil med nastopom ali ko te pesmi po dolgem času poslušam. Vsaka od teh pesmi v meni zbudi zelo lepe spomine in občutke, vrne me v obdobje njihovega nastanka. Moja besedila so intimna in vsak od njih je zaznamovan z določenim obdobjem v mojem življenju, tako da med poslušanjem albuma »Reexperience« je kot bi gledal svoj star foto album. Za mano so številni albumi, koncerti in zdaj je prišel čas, da začnem obujati spomine s poslušalci.«

Spremljajte Frenkieja na njegovi Facebook in uradni spletni strani.