Gajser slavil na tekmi državnega prvenstva

Brežice (foto: Peter Kavčič) Peter Kavčič
10. 4. 2017

Pred več tisoč gledalci se je v Prilipah pri Brežicah začelo domače prvenstvo v motokrosu. V kraljevem razredu je ponovno prepričljivo slavil Tim Gajser.

Na motokros kulisi so se pokazali tudi mlajši, ki tekmujejo na 50 in 65 kubičnih dirkalnikih imajo seveda najboljšega vzornika – Tima Gajserja, prav tu, na dirkah za državno prvenstvo. Tim Gajser s svojo odprtostjo in prijaznostjo skrbi za slehernega izmed tekmovalcev in tudi gledalcev, navijačev. Med njimi so tudi številni znani obrazi, ki Gajsirajo na Šport TV - Jure Košir, Neisha, 6pack Čukur, Rok Ferengja (Rok'n'Band), Rado Mulej, Omar Naber, Vili Resnik, Rene Mlekuž, Jean Frbežar, Matjaž Jelen (Šank Rock), Pici in Pero ... Za točke državnega prvenstva pa so se pomerili tudi veterani.

V kraljevem razredu MX Open se je v obeh vožnjah izkazal fenomenalni Tim Gajser, ki je obakrat povedel že takoj po štartu ter nato samo še nadziral najbližje tekmece. Z zmago in maksimalnim izkupičkom točk je nadaljeval točno tam, kjer je lansko sezono končal, na vrhu torej! Drugo mesto je osvojil Klemen Gerčar, tretji je bil Peter Irt. "Pred domačo publiko je vedno lepo tekmovati. Vesel sem, da se je zbralo tako veliko število ljudi in nas prišlo bodriti, to je super za slovenski motokros," je navdušeno razlagal Tim, Gajser, ki je priznal, da so dirke doma zanj odličen trening, saj se je treba pripraviti na štartno proceduro, dobro utrditi štartno linijo in nato brez popuščanja pognati v boj s tekmeci od štartne rampe do prvega ovinka.

 

Priporočamo