George Clooney in Julia Roberts - talca v živo pred kamerami!

25. 3. 2016

Lee Gates je bombastičen televizijski voditelj, ki ga je priljubljena oddaja o financah spremenila v nekakšnega denarnega čudodelnika Wall Streeta.

Zdi se namreč, da Gates nikoli ne zgreši pri napovedih cen delnic, in v svojem televizijskem šovu gledalcem svetuje, kaj, kako in kdaj prodati oz. kupiti. Potem ko je Gates vsem svetoval nakup visokotehnoloških delnic, ki pa so nepričakovano propadle, postaneta s producentko oddaje Patty Fenn med prenosom v živo žrtvi do zob oboroženega besnega vlagatelja. Napetost v studiu se stopnjuje v realnem času, medtem ko Gates in Fenn iščeta rešitev, da bi vsi preživeli, obenem pa skušata razkriti resnico, ki se skriva za zapletenimi denarnimi igrami.

To pomlad prihaja v kino napeti akcijski triler DENARNE IGRE (Money Monster), ki je tako pred kamerami kot za njimi zbral vrhunsko filmsko ekipo. V glavnih vlogah sta dobitnika oskarja George Clooney (Siriana) in Julia Roberts (Erin Brockovich), režiserka filma pa je dobitnica dveh oskarjev Jodie Foster (Obtožena, Ko jagenjčki obmolknejo). V preostalih vlogah nas bodo očarali dobitnik bafte Jack O'Connell (Neuklonljiv), nominiranec za zlati globus Dominic West (Afera), nominiranec za televizijsko nagrado emmy Giuancarlo Esposito (Kriva pota), Chris Bauer in mnogi drugi.

Ob tej priložnosti vam predstavljamo prvi kino napovednik za DENARNE IGRE, film, ki se na prvi pogled vrti okoli krize talcev, vendar v resnici izpostavlja bistveno mračnejše vprašanje: kako sploh pride do finančne krize in kako ta vpliva na običajne ljudi. Ena največjih zanimivosti o tem filmu je vsekakor dejstvo, da je bil scenarij leta 2014 na t. i. črni listi, hollywoodskem seznamu najboljših scenarijev, ki še čakajo na produkcijo (nedavno je bilo podobno s filmom Ritem norosti, ki je nazadnje postal izjemno hvaljen kino hit in je pobral kar tri oskarje).

Akcijski triler DENARNE IGRE bo na sporedu v začetku junija!