Giannijeva Patricija Simonič na umetniškem potovanju v Italiji pokazala vrhunske kreacije

Giannijeva Patricija Simonič na umetniškem potovanju v Italiji pokazala vrhunske kreacije (foto: Promo foto) Promo foto
3. 10. 2019

Slovenska umetnica Patricija Simonič je skupaj z italijanskim slikarjem Pietrom Orsinijem konec preteklega meseca odprla razstavo v palači Pasi, v mestu Bagnacavallo blizu Ravenne. Naslov slikarske razstave je Viaggio artistico SI – IT, torej Umetniško potovanje in povezovanje dveh dežel - Slovenije in Italije, umetniško izražanje dveh slikarskih mojstrov, kot o tem pišejo v Italiji, ki sta se z uradnim odprtjem razstave javnosti predstavila 28. septembra. Lahko bi rekli, da so njuna dela popolna nasprotja, vendar sledijo k istemu umetniškemu cilju – avtentičnosti slikarskega izraza.

Orsinijevo umetnost definirajo krajine njegovega rojstnega kraja, ki ga slikar pozicionira v različna estetsko ovrednotena, morda že imaginarna okolja. Simoničevo pa poznamo kot slikarko, ki jo zaznamujejo njena z intenzivno kompozicijo, monokromno barvno paleto in globokim duhovnim podtonom nabita platna, zasnovana v tradicionalnih pristopih slikanja. Za ljubitelje arhetipne umetnosti kot tudi sodobnejših stiliziranih slogov so njena dela nedvomno mikavna, saj vsebujejo svojsko estetiko in skladnost, iz katere veje neka transcendentalnost. Umetnica je znana predvsem po svojem slikarskem opusu del »Ona«.

Umetniški dogodek dveh slikarskih mojstrov se je odvijal v sklopu dogajanja Festa di S. Michele a Bagnacavallo 2019. Slikarsko razstavo Orsinija in Simoničeve si je v nekaj dneh ogledalo več tisoč obiskovalcev.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri