Gibonni za 'Onako, od oka' od Korčule do Los Angelesa

12. 4. 2016

Za nekatere pesmi že pri prvem poslušanju veste, da se bodo trajno vtkale v vaše življenje. Takšna je tudi nova Gibonnijeva pesem 'Onako, od oka', ki je že v prvih dnevih predvajanja na radijskih valovih osvojila poslušalce širom naše regije.

Zgodbo pesmi je v videospot prenesla Marcella Zanki, ki z Gibonnijem sodeluje že vrsto let. 'Vedno mi je dal vso svobodo v kreativnosti in tako je bilo tudi tokrat. Ko sem pesem prvič slišala, me je spomnila na niz osebnih izkušenj. Ravno zaradi tega je Gibonni tako poseben umetnik, saj se njegove pesmi redno dotaknejo večine ljudi, ki najdejo v njih sebe na tak ali drugačen način,' je povedala režiserka, Gibonni pa je dodal: 'Ta videospot prikazuje utrinek iz življenja, ko začne partnerica dvomiti v njegovo ljubezen... le kaj je danes ubogi moški v življenju moderne ženske? Moja želja je bila, da se igralca na koncu poljubita in da tako pokažemo kako ljubezen na koncu vseeno zmaga.'

Kmalu prihaja tudi videopot za pesem 'Gdje to piše?' v izvedbi Oliverja Dragojevića in s tem nam dva glasbena velikana, dva Dalmatinca in velika prijatelja, predstavljata novi album 'FAMILIJA'.

Na njem je devet novih skladb, katerih avtor glasbe in besedil je Gibonni, napisal pa jih je v obdobju 2014-2016 na otoku Korčula in v Splitu. Z Oliverjem sta na prvem skupnem projektu združila več kot 20 vrhunskih glasbenikov s spoštovanja vredno biografijo. Produkcijo albuma podpisujeta Nikša Bratoš in Elvis Stanić, dolgoletna sodelavca obeh glasbenikov.

Nove pesmi so snemali v raznih studijih od Korčule, Splita, Opatije, Zagreba, preko Madrida, Pariza in vse do Los Angelesa.

Oglejte si videospot 'Onako, od oka' spodaj ...

Priporočamo