Gogijev kamp poskrbel za teden, poln športa in zabave

Gogijev kamp poskrbel za teden, poln športa in zabave (foto: Jana Šnuderl) Jana Šnuderl
7. 7. 2015

Konec junija so se stotim otrokom uresničile sanje, saj jih je na Rogli sprejel slovenski košarkarski superzvezdnik Goran Dragić

V okviru Košarkarskega kampa Gorana Dragića, ki je na Rogli potekal že drugič, so se otroci poleg košarkarskih veščin učili angleščine, spoznali osnove ameriških športov, se zabavali v naravi, obiskali pa so jih tudi znani slovenski športniki, kot so Jure Košir, Rašo Nesterović, Jaka Lakovič in Marko Milič. Za dobrodelno noto kampa sta poskrbela Spar Slovenija in Ministrstvo za zunanje zadeve, ki sta brezplačno udeležbo omogočila skupaj 14 otrokom.

Kamp, ki je mladim košarkarjem prinesel pravšnjo mero športa in zabave, je tudi letos poskrbel za navdušenje med otroki in njihovimi starši. V številnih aktivnostih, med katerimi je bila seveda v ospredju košarka, so košarkarski navdušenci ob spremstvu trenerjev in vzgojiteljev nadgradili tako svoje košarkarske veščine kot tudi svojo osebnost. Vsak dan so ekipe delovale bolj uigrano in prepričljivo, jasen pa je bil tudi košarkarski napredek vsakega posameznika.

Ker lahko postaneš vrhunski košarkar le z vztrajnim in predanim delom, so otroci trenirali dvakrat dnevno, za zdravo mero tekmovalnosti pa je poskrbela Gogijeva liga. Tako so udeleženci svoje moči merili na All Stars tekmi in pokazali veščine, ki so jih nabrali v tednu Gogijevega kampa. Za zabavo pred začetkom Gogijeve lige so poskrbeli slovenski glasbeniki Rok Trkaj, Erik Felicijan in Boštjan Nipič. Po glasbeni delavnici, na kateri so otroci razširili svoja glasbena obzorja, so predstavili še uradno himno kampa, ki govori o Gogijevi košarkarski zgodbi in je polna optimizma, mladim pa sporoča, da lahko vsakdo uspe, če je za to pripravljen trdo trenirati. Veliko novosti so se mladi upi slovenske košarke naučili tudi na dnevu ameriških športov, kjer so spoznali ameriški nogomet, lacrosse in baseball in se tako seznanili s pravili in lepotami Slovencem manj znanih športnih panog.

»Tudi z letošnjo izvedbo kampa sem zelo zadovoljen in menim, da postaja stalnica poletnega košarkarskega dogajanja. Izjemno me veseli, da so se kampa udeležili tudi štirje mladi košarkarji iz Bosne in Hercegovine, in sicer v sklopu mojega in Zoranovega ambasadorstva projekta Evropsko leto za razvoj pod okriljem Ministrstva za zunanje zadeve. Poleg tega je na kampu treniralo 10 nadobudnežev, katerih starši jim udeležbe ne bi mogli privoščiti, zato je na pomoč priskočilo podjetje Spar Slovenija. S tem izpolnjujemo svoje poslanstvo vračanja okolju in povezovanja otrok iz različnih okolij. Na srečo mi je termin kampa omogočal, da sem z otroki preživel ogromno časa, kar mi veliko pomeni, saj želim na njih vedno znova prenašati svoje izkušnje,« je po končanem kampu ponosno povedal Gogi.

Uroš Okoren, direktor Sportelementa, agencije za športni marketing, ki je v sodelovanju z Goranom Dragićem organizirala kamp, je izrazil svoje zadovoljstvo z doseženim: »Veseli me, da smo drugo izvedbo kampa uspeli nadgraditi z vseh vidikov. Povečali smo število udeležencev, okrepili smo ekipo, povečali pa smo tudi raznolikost dodatnih aktivnosti, ki jih udeleženci izvajajo poleg same košarke. Rogla se je ponovno izkazala za idealno lokacijo izvedbe, Goran Dragić pa je prav tako dokazal, da je trenutno ena najbolj vročih športnih blagovnih znamk, ne samo v Sloveniji, temveč tudi v regiji. Temu pritrjujeta tudi dejstvi, da smo kamp razprodali v šestih minutah od odprtja spletnih prijav, obdržali pa smo tudi vse sponzorje iz lanske premierne izvedbe – adidas, Telemach, Spar, Sberbank, Pivovarno Union in Unitur.«

Dragić, ki kmalu odhaja nazaj v Združene države Amerike, je na kampu na mlade košarkarje poleg ljubezni do športa in košarkarske igre prenesel tudi predanost, delavnost, skromnost in dobrodelnost, ki so kot vrednote postale njegov zaščitni znak tako v Sloveniji kot tudi onkraj Atlantika.

Priporočamo