GoOpti pozdravlja prihod novih igralcev na slovenski trg prevozov

9. 9. 2016 | Promocijsko sporočilo

»Vsako novo ime na trgu prevozov je dobrodošlo, saj imajo posledično uporabniki storitev več izbire. Obenem je povsem logično, da se razvojna podjetja, kakršni smo tudi sami, širijo na nove trge,« o napovedanem prihodu podjetja Uber na slovenski trg še pred koncem letošnjega leta pravi direktor in eden od soustanoviteljev mednarodnega podjetja GoOpti Marko Guček. V podjetju, ki je v zadnjih petih letih prepeljalo že več kot 600.000 potnikov, ocenjujejo, da bo prihod novih igralcev prinesel tudi večje spremembe na področju potovalnih navad.

»Prihodnost transporta bo v tem, da bodo imeli ljudje vedno manj lastnih avtomobilov, saj bodo imeli na voljo boljše rešitve, ki bodo omogočale zelo ugoden in takojšen prevoz s pomočjo mobilnega telefona na katerokoli lokacijo v mestu. Potem bodo tu ponudniki, kot je Flixbus, s katerimi bodo ljudje potovali na daljše razdalje med evropskimi prestolnicami. GoOpti bo te iste potnike vozil na letališča. Z nami bodo potovali tudi tisti, ki si na poti iz ene v drugo evropsko prestolnico želijo več udobja, ki jim ga vožnja z avtobusom pač ne more nuditi. Med prednostmi, ki jih nudimo našim strankam na poti do izbrane destinacije, je tudi vstop in izstop na domačem naslovu,« je prepričan Guček, ki je upravičeno ponosen na številke, ki jih je podjetje doseglo v petih letih delovanja. Do zdaj so opravili že 83.000 prevozov, z njimi pa vsak mesec potuje več kot 19.000 potnikov. Takšen način potovanja je tudi okolju prijaznejša izbira: zaradi njih je bilo na cestah 175.000 vozil manj, ozračju pa je bilo prihranjenega tudi več kot 9.000 ton ogljikovega dioksida.

Spletna platforma za prevoze GoOpti je svojo pot začela pred petimi leti v Sloveniji, danes deluje še v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Glavno poslanstvo podjetja je organizacija visokokakovostnih prevoznih storitev, ki so dosegljive vsakomur, in omogočanje mobilnosti na stroškovno učinkovit in okolju prijazen način. Danes imajo 25-odstotni tržni delež vseh, ki potujejo na letališča po Sloveniji, vsak dan so prisotni v sedmih državah. Podjetje zaposluje več kot 50 ljudi, sodeluje pa z več kot 60 prevozniki s skupaj več kot 400 vozili.