Gora kmalu premierno na odru Orto bara

24. 3. 2016

Gora, nova hard rock/ metal zasedba, bo svoj prvenec 'Gora' prvič v živo predstavila v sredo, 6. aprila, na odru ljubljanskega Orto bara.

Z jasno željo in vizijo ter veliko motivacije so se Gora lotili skupnega ustvarjanja. V manj kot enem letu so posneli in izdali album 'Gora', sedaj so na vrsti koncerti. Prvič jih boste lahko slišali v sredo, 6. aprila, v ljubljanskem Orto baru.

Gora se na prvi koncert pripravljajo umirjeno a hkrati priznavajo, da so malce nestrpni. Slišali boste lahko vse skladbe iz prvenca, bodo pa nekatere od njih drugačne, daljše kot v svoji studijski različici.

Po Ljubljani jih čakajo koncerti tudi v drugih slovenskih krajih.

Zasedbo Gora sestavljajo Kevin Koradin (vokal, kitara), Sergej Pobegajlo (bas kitara) in David Debevec (bobni). Od prvih idej za skladbe do prvenca 'Gora' je preteklo manj kot leto dni - Gora so po nekaj mesecih glasbenega spoznavanja in skupnega ustvarjanja posneli album. Na njem je 10 avtorskih skladb, v katerih se pretakata klasični in moderni metal ter hard rock. Kljub spontanem nastanku skupine in organskem nastajanju skladb pa teme, ki se jih Gora lotevajo, vsekakor niso lahkotne: navdih so našli v stvareh, ki se jih dotikajo, ki jih zanimajo in fascinirajo, saj so želeli ustvarjati nekaj, kar je blizu in všeč najprej njim. Tako so nastali angažirani, družbeno kritični in znanstveno fantastični, temačni teksti, ki naravno sodijo k temačni glasbi. Vse kar se sliši na albumu je odigrano z bobni, kitaro in bas kitaro, saj so želeli doseči pristen, organski, surov zvok in občutek, da band pred poslušalcem igra v živo. Pri končni podobi skladb stavili na udarnost in preprostost.

Prva skladba, ki so jo Gora predstavili svetu, je 'Megalodon'. Videospot si lahko ogledate spodaj.

Značke: bar gora Orto

Priporočamo