Goran Dragić mladim bralcem s podpisom svoje pravljice polepšal dan

28. 8. 2017
Deli
Košarkarski as je podelil ogromno podpisov. (foto: Robert Krumpak)
Robert Krumpak

»Doma imam dva otroka in tudi sam sem kot otrok oboževal pravljice, zato sem zelo vesel, da lahko v tej knjigi nastopam kot nekakšen pravljični junak,« je z nasmehom na obrazu povedal naš košarkarski as Goran Dragić.

Goran Dragić in Primož Suhodolčan sta z novo pravljico razveselila številne otroke.
Goran Dragić je knjigo podpisal tudi Toniju Puglju, direktorju Cityparka.

Mali in radovedni bralci so s knjigo v rokah in z žarom v očeh v Cityparku, našem največjem nakupovalnem središču, nestrpno stali v vrsti in čakali na podpis. Podpis junaka, v katerega življenje lahko po novem vsak večer, tik pred spanjem, pokukajo tudi skozi slikanico z naslovom Goran, legenda o zmaju.

Dragić je za pravljico, ki govori o njegovi življenjski poti, prepleteni z vzponi in padci ter zmagami in porazi, napisal tudi nagovor: »Sporočilo pravljice je enostavno. Otrokom želimo povedati, da vedno lahko sanjajo. S trdim, predanim delom in pozitivnostjo pa te sanje lahko tudi dosežejo.«

V resnični pravljici, ki jo je napisal mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, bodo otroci lahko spoznali, kaj vse naša športna legenda počne, ko ni na košarkarskem parketu. »Vesel sem, da nas je v Cityparku tokrat obiskal vrhunski športnik in idol številnih mladih in nadobudnih športnikov. Prepričan sem, da bo pravljica, ki jo bom tudi sam doma bral s svojimi puncami, marsikoga spodbudila in mu pokazala, da se z vztrajnostjo lahko doseže čisto vse,« je povedal Toni Pugelj, direktor Cityparka, kjer vsako leto obiskovalcem vseh starosti dan polepšajo z več kot 250 dogodki.

»Prosti dan, to, da nimam treningov, da nimam v rokah žoge, da sem lahko doma z družino – to je tisto, kar meni polepša dan,« pa je za konec še dodal NBA zvezdnik, ki ga v kratkem čaka evropsko prvenstvo v košarki.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk