Gourmet Cup Ljubljana je dokaz, da je na sončni strani Alp prvovrstna kulinarika

1. 3. 2020 | Vir: Story
Deli
Glavno nagrado za prvo mesto v smučarski kategoriji Gostinci skupno je prejel Rudi Hrovat s Kmetije in bara Brščce. (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Krvavška plaža se je pred kretkim že peto leto zapored prelevila v ambient smučarsko-kulinaričnega druženja Gourmet Cup Ljubljana, tokrat v dodelani izvedbi.

Jezerškova ekipa je bila zaslužena za brezhibno organizacijo dogodka. Pod njihovim okriljem bo 29. in 30. marca v prestolnici potekal tudi Evropski simpozij hrane.
Klemen Konrad (Konrad Vine), Matjaž Četrtič (Vinska klet Ferdinand) in Martin Gruzovin (Guerila) so zagnano stopili na zmagovalne stopničke pri podelitvi najboljših smučarjev v kategoriji vinarji.
Dogodek je postal sinonim gastronomskega druženja; Igor Jagodic (Restavracija Strelec), fotograf Aleš Fevžer, Uroš Štefelin (Vila Podvin) in Jure Tomič (Ošterija Debeluh).
Mentor chef Miran Ojstršek (Gostilna Oštirka) je bdel nad kulinaričnimi vragolijami dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje.
Pod mentorsko taktirko chefa Jakoba Pintarja (Tabar) sta svoje talente izrazila predstavnika Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.
Simpatični dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica so pod budnim očesom chefa Uroša Štefelina pripravili slastno krvavico.

Goste so razveseljevali mladi pod budnim očesom šolskih mentorjev ter vrhunskih kuharskih mojstrov, ki so bdeli nad njimi, in sicer vse od priprave do postrežbe jedi iz kakovostnih lokalnih sestavin po načelu ‘back to the roots’.

Tradicionalni dogodek, ki je lani potekal v okviru Evropskega simpozija hrane, je v letošnji, znova samostojni ediciji v ospredje tako postavil talente srednjih in višjih gostinskih šol, ki so z odličnimi jedmi prekosili same sebe in poskrbeli za pravo kulinarično razvajanje na snegu.

Odlično vreme je še dodatno spodbudilo vnemo udeležencev tradicionalne smučarske tekme.

Kulinaričnemu vzdušju se je prepustil tudi turistični novinar Drago Bulc.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord