Govorice potrjene: Zucchero izdaja nov album!

1. 5. 2016

Govorice potrjene: Zucchero izdaja nov album, ki mu bomo lahko 8. oktobra v živo prisluhnili tudi v dvorani Stožice.

Da bo oktobrsko druženje z Zuccherom slajše, bo skratka poskrbel "BLACK CAT", najnovejši album italijanskega bluesmana, ki bo luč sveta ugledal 29. aprila. Vse kaže, da se bo šestletno čakanje, kolikor je minilo od izida Chocabecka, dodobra izplačalo. Zuccherov dvanajsti studijski album namreč obuja soul&blues ritme, ki so prežemali album "Oro, Incenso e Birra " iz leta 1989, obenem pa prinaša tudi razburljiva glasbena sodelovanja. Na čelu teh kraljuje pesem "Streets Of Surrender (S.O.S.)", za katero je besedilo napisal Zuccherov dobri prijatelj Bono, kot posebni gost pa sodeluje tudi Mark Knopfler, kitarist skupine Dire Straits. Pesem je posvečena žrtvam novembrskega terorističnega napada v Parizu, služi pa kot himna svobodi in odločen poziv proti sovraštvu. Da bomo lažje počakali na izid albuma, lahko že sedaj uživamo v njegovem prvem singlu "Voci", hkrati pa izkoristimo ta čas tudi za nakup vstopnic za oktobrski sladki koncertni spektakel.

O ALBUMU BLACK CAT

Že vse od napovedi turneje ZUCCHERO TOUR 2016 so se v glasbenem svetu razlegale govorice, da italijanski bluesman Zucchero snuje nov studijski album. Da so bila ugibanja pravilna, se je izkazalo 25. marca, ko je singel "Voci" napovedal izid Zuccherovega dvanajstega studijskega albuma, poimenovanega "BLACK CAT". Album, ki bo luč sveta ugledal 29. aprila, bo z obujanjem soul&blues ritmov v spomin priklical njegov album "Oro, Incenso e Birra " iz leta 1989, ki velja za enega najbolje prodajanih italijanskih albumov na svetu. Tudi sicer se Zucchero lahko pohvali z izjemno statistiko, saj je tekom dosedanje kariere prodal že preko 60 milijonov plošč.

Posebno mesto na najnovejšem albumu, ki obsega skupno 13 pesmi, ima tudi skladba "Streets Of Surrender (S.O.S.)", ki je nastala po novembrski tragediji v Parizu. Besedilo zanjo je napisal Zuccherov dobri prijatelj BONO, pri nastanku te himne svobodi pa je sodeloval tudi Mark Knopfler, kitarist skupine Dire Straits.

Album "BLACK CAT" bo Zucchero v živo prvič predstavil septembra, ko bo med 16. in 28. septembrom kar desetkrat zapored stal na odru veronske arene. Vsak koncert bo nekaj posebnega, nedvomno pa bo izstopal tisti, ki se bo odvil 25. septembra, na njegov 61. rojstni dan. Da bi olajšal pot mladim in perspektivnim italijanskim glasbenikom, ki jih bo osebno izbral, bo prestižni oder za dva večera (22. in 26. september) prepustil njim.

V sklopu letošnje turneje se bo Zucchero ustavil tudi pri nas, in sicer 8. OKTOBRA. Takrat bodo v dvorani Stožice odmevale tako legendarne uspešnice, kot so Baila morena, Il Volo, Diamante in Senza una donna, kot tudi sveže skladbe iz albuma "BLACK CAT".

Ne zamudite čistokrvnega bluesovskega večera, polnega sladkih presenečenj, in si zagotovite vstopnice na www.eventim.si ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih!

Značke: Zucchero album