Govorilo se je, da je požar na Krasu zanetil požigalec, policija pa zdaj pojasnjuje, kakšen je pravi razlog

Govorilo se je, da je požar na Krasu zanetil požigalec, policija pa zdaj pojasnjuje, kakšen je pravi razlog (foto: STA/Rosana Rijavec) STA/Rosana Rijavec
Vir: STA
28. 7. 2022

Pristojni so opravili ogled kraja požara pri Komnu. Zbrali so obvestila in dokaze zaradi suma, da bi lahko bil požar posledica namernega požiga.

Doslej zbrana obvestila pa kažejo, da naj bi šlo za udar strele. Tako so za STA pojasnili na Generalni policijski upravi.

Niso potrdili obstoja razloga za sum

"V povezavi z ugotovitvijo vzroka požarov na podlagi do zdaj opravljenih ogledov in zbranih obvestil nismo potrdili obstoja razlogov za sum, da je bilo storjeno naklepno uradno pregonljivo kaznivo dejanje. Vse aktivnosti preiskave požarov intenzivno nadaljujemo," so še dodali.

Župan občine Komen Erik Modic je v prvih odzivih namreč dejal, da indici kažejo, da bi lahko bil požar posledica načrtnega požiga.

Zapisali so, da v policiji vse od pojava požarov v naravi na območju Krasa preiskujejo vzroke nastanka požara oziroma ugotavljajo, ali so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje.

"V obsežni kriminalistični preiskavi smo do zdaj opravili več ogledov krajev, zbrali obvestila in dokaze ter izvajali druge aktivnosti. Prav tako v povezavi s požarom prejemamo več obvestil in informacij o sumljivih okoliščinah vzroka požara," pojasnjujejo. V odgovoru STA so zapisali še, da vsako  informacijo temeljito pregledajo, ovrednotijo in opravijo potrebne preveritve vsebine.