Grajski kulinarični presežki vabijo na večerjo z Igorjem Jagodicem

Grajski kulinarični presežki vabijo na večerjo z Igorjem Jagodicem (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
16. 6. 2017

Eden najbolj dovršenih kuharskih Chefov pri nas, Igor Jagodic bo za en večer svoj kulinarični laboratorij preselil stran od mestnega vrveža, v osrčje gradu Fužine, edinega renesančnega gradu v okolici Ljubljane.

V intimnem ambientu za vas pripravljamo edinstveno gurmansko izkušnjo z Igorjem Jagodicem, ki vas bo premamil s kombinacijami sestavin, različnostjo tekstur in preciznostjo dodelave sodobnih jedi, ki so polne podrobnosti, barv in svežine.

Grajska večerja z Igorjem Jagodicem je prva tovrstna pop-up večerja, ki nastaja v sodelovanju Kaval Groupa in Muzeja za arhitekturo in oblikovanje ter združuje lepoto historičnega ambienta in vrhunske kulinarike.

Odlično kulinarično razvajanje bomo popestrili z vini iz francoskih pokrajin Champagne, Chablis, Pomerol, Cognac in slavne avstrijske vinske hiše Tement. Z okusom izbrano pijačo bo priskrbelo podjetje Ekskluzivna darila.

Za strokovno vodenje skozi okušanje plemenitih šampanjcev ob vrhunskem 6 hodnem kulinaričnem razvajanju bo poskrbljeno s strani sommelierke 4. stopnje WSET London, ga. MIRE ŠEMIĆ.

Naj se eden prvih poletnih večerov odvije drugače z razvajanjem brbončic na dvorišču gradu, o katerem sta pisala že Valvasor in Prešeren.

grajski

Kdaj: četrtek, 22.06. ob 19.uri

Kje: Muzej za arhitekturo in oblikovanje - Pot na fužine 2, Ljubljana

Cena za 6 hodno strelčevo večerjo je 59 EUR / osebo.

V primeru dežja bo dogodek prestavljen v Južno dvorano, ki je svetla dvorana v pritličju in ima vstop neposredno z grajskega dvorišča.

Priporočamo