Gregorjevo po grajsko; koncert in milonga zasedbe tangoX

Gregorjevo po grajsko; koncert in milonga zasedbe tangoX (foto: TangoX) TangoX
28. 2. 2018

Ljudsko izročilo pravi, da se na gregorjevo ptički ženijo, zato je 12. marec nekoč veljal za prvi pomladni dan.

Na Ljubljanskem gradu smo ob prazniku pomladi in zaljubljencev pripravili Gregorjev koncert in milongo, in sicer v soboto, 10. marca 2018, s pričetkom koncerta ob 20. uri in nadaljevanjem večera z milongo ob 22. uri. Dogodka bosta potekala v Stanovski dvorani in Palaciju.

V zasedbi Tango X nastopajo štirje glasbeniki: Johanna Schmidt, Bart Rademakers, Stefan Berger in Stefan Kremer, ki so se v glasbenem svetu uveljavili v različnih formacijah. Vsem štirim so blizu kreacije »ponovnega izumitelja« tanga, Astorja Piazzolle, pionirja v graditvi mostu med svojo lastno glasbo in tradicionalnim jazzom. Glasbeni spekter Tanga X vključuje klasike, skladbe Piazzolle, Gardela, Moresa in Troila, ter avtorska dela, ki so jih navdihnili zvoki tanga. Preplet »piazzollskih« ritmov, jazzovske improvizacije in zvokov tanga v njihovih značilnih interpretacijah ustvarja žalostno in grenko, pa vendar razvneto in erotično občutje. Zasedba navdušuje poslušalce s harmonično glasbeno interakcijo in izvedbo, pa tudi s pristno igrivostjo glasbenikov na odru.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri