Guinnessova knjiga rekordov 2018 slavi Supermana, Čudežno žensko in Iron Mana!

Guinnessova knjiga rekordov 2018 slavi Supermana, Čudežno žensko in Iron Mana! (foto: felix.si, Učila) felix.si, Učila
7. 9. 2017

Izšla je povsem nova izdaja Guinnessove knjige rekordov, ki predstavlja globalno avtoriteto v postavljanju rekordov. Osrednja tema izdaje za leto 2018 so super junaki – od fiktivnih super junakov, ki premagujejo zlo v stripih, na televiziji, filmu in v video igrah, do super junakov iz resničnega življenja, ki počnejo neverjetne stvari, da bi postavili svoj rekord.

Snovalci nove izdaje črpajo navdih v teh super junakih in pravijo, da se v vsakem človeku skriva neka super moč, ki čaka, da jo odkrijemo. Vsakdo lahko najde super junaka v sebi in tokratna izdaja knjige to tudi potrjuje. V njej je na soče junakov, ki so premagali vse ovire in postali najboljši na svetu. In iskanje te moči je ustvarjalce pripeljalo do nekaterih resnično super posameznikov, o katerih lahko več preberete v knjigi, med njimi sta tudi kanadski vikar, ki je povlekel najtežjo hišo, in prvi uradno potrjeni kiborg, ki za večanje sposobnosti svojih čutil uporablja tehnologijo.

Rekorderji so od nekdaj pravi super junaki. S svojimi izpiljenimi sposobnostmi – z močjo, vzdržljivostjo, inteligenco, vztrajnostjo, odločnostjo ali mešanico vsega naštetega – so zagotovo edina živa bitja, ki so še najbolj podobna Supermanu, Čudežni ženski in Iron Manu.

NOVOSTI izdaje za leto 2018

Guinnessova knjiga rekordov tudi sicer slavi presežnike na vseh področjih.

V novi izdaji se posveča 10 različnim temam in z infografi ko predstavlja plakate, ki ponazarjajo najvišje, najdaljše, najtežje, najhitrejše stvari od nič do najvišje vrednosti. V kolikor ste se spraševali, ali je najdaljša zofa daljša od najdaljšega vlaka; ali je najvišje čokoladno velikonočno jajce višje od najvišjega snežaka; in kaj bi vas stalo več – najdražja kitara na svetu ali najdražji sendvič? – predlagamo, da preverite v knjigi! Plakate si lahko z internetne strani Guinnessovih rekordov tudi prenesete na računalnik, tablico ali telefon in natisnete.

Med druge novosti letošnje knjige spadajo požari, rubikova kocka, emodžiji, ognjemet ter rekordi o straniščih, kar je presenetljivo in pomembno področje glede na to, da ima več ljudi dostop do prenosnih telefonov kot pa do čiste vode ...

Novost na vsaki dvojni strani pa so tudi kvizna vprašanja, s katerimi lahko celotna družina preverite svoje znanje.