Hamo & Tribute 2 love so si naredili sami!

17. 2. 2015
Deli

V roke so vzeli čopiče in slikali. Kaj natančno? »100 ovitkov vinilk z že slišanim naslovom »Pol«, namenjenih tistim pravim fanom, ki »štekajo«, da jim resnično v kompletu podajamo svojo umetnost, svojo glasbo. Ne zato, ker nimamo za oblikovalca, ampak ker jim želimo dati celega sebe«, je potem, ko je z bendom poslikal že »nevemkateri« kos, o svojem tokratnem poslanstvu povedal Hamo, ki s Tribute 2 love počasi zaključuje z materiali najnovejšega albuma.

Ta bo na poslušanje prvič postavljen 5. marca v ljubljanskem SiTi Teatru BTC.

A o izidu še ne gre govoriti, saj bodo nove pesmi le isti dan na voljo izključno v obliki 100 vinilk, tistih ročno poslikanih. Nemudoma po koncertu se boste lahko torej podali v boj za lastništvo ene od njih in če ne boste dovolj grizli, boste morali na pravi izid počakati še kar nekaj časa, le-ta se bo najverjetneje zgodil do konca leta 2015. Takrat bo »Pol« na voljo tudi v obliki albuma, kot ga v 21. stoletju poznamo običajni smrtniki, na cd-ju ...

Hamo se je torej tokrat vrnil nazaj h koreninam in izdelavo albuma v »old school« stilu. »Vse je narejeno po principu »do it yourself«, posneto v placu, narisano v placu, zmiksano v placu, brez založbe, brez multinacionalk, samo naše. In ker je naše, se je vredno tudi tako potruditi, da se za dva tedna vržemo v slikarsko sceno. Ker če se sami zase ne zmigamo, se ne bo tudi nihče drug,« je še dodal Hamo. Predstavitev, do katere nas loči le še dober mesec, bo torej poleg nove Hamo & Tribute 2 love kreacije zaznamovalo tudi prepričanje, da se JE mogoče distancirati od klasičnega negodovanja sodobnega prebijajočega se glasbenika. »Da se. Moraš pač delat in potem na koncu je,« že malo sivih las (in brade) doda Hamo.

Ustvarjene pesmi se sicer od dosedanjih razlikujejo na prvem mestu po tem, da so izvedene izključno v slovenskem jeziku. Sicer pa gre za iskanje poti iz klasičnega bluesa, novosti pa po besedah ustvarjalcev vsebujejo manj soula in so bolj osebne, kar so že predstavili tudi z najavnim singlom »Pol«. »Gre za modernejši sound, iskali smo način, kako postaviti blues v ta čas in prostor. Na prejšnji plati smo bili Mississippi, zdaj smo Bežigrad,« za piko na i še povzamejo Hamo & Tribute 2 love, ki vas 5. marca vabijo, da vsej njihovi »lubezni« in »polovičarstvu« v živo prisluhnete v SiTi Teatru BTC.

Info

  • SiTi Teater BTC / 05.03.2015

Tribute 2 love so:

  • Matevž Šalehar Hamo: vokal, kitara
  • Denis Horvat Duki: klaviature
  • Uroš Škerl Hipi: bas kitara
  • Martin Janežič Buco: bobni
  • Uroš Primožič Spretan: kitara