Happy Ol'McWeasel na Izštekanih 10 v Kinu Šiška

2. 12. 2015

Happy Ol'McWeasel, zabavne štajerske poskočne folkpank rock podlasice, se bodo po uspešni izštekani oddaji pri Juretu na Val 202 z dvema skladbama v akustični verziji predstavili tudi na večjem odru Kina Šiška, na Izštekanih 10.

Fantje so že z izštekanim nastopom v studio radia Slovenija dokazali, da so pesmi, ki jih pišejo in v katerih se tematiki primerno menja tudi razpoloženje in tempo, večkot odlično znajdejo. Poleg novega singla in videospota Left Behind, izdajo se napoveduje že v prvi polovici decembra, bomo slišali tudi akustično oz izštekano verzijo pesmi Hairy Grizzly.

Na odru se bo skupina, kot se za priložnost spodobi, predstavila v kompletni zasedbi in sicer:

  • Gregor Jančič – vokal, ak. kitara
  • Primož Zajšek – klavir, harmonika, back vokal
  • Martin Bezjak – violina, ak. kitara, back vokal
  • Aleš Pišotek – el. Kitara
  • Aleš Voglar – bobni in tolkala
  • Matej Kosmačin – bass kitara, back vokal
  • Matjaž Piavec – banjo, ak. kitara, mandolin.

Takrat ob gostovanju pri Juretu so med drugim povedali: "Oddaja Izštekani nam je dala priložnost, da pokažemo, da v nas še vedno gori plamen iskrenosti, spontanosti, veselja do ustvarjanja in novih izzivov, kar je naše glavno vodilo in bistvo ustvarjanja glasbe.Veseli smo, da lahko v mozaik kultne oddaje Izštekani doprinesemo tudi svojo noto in dobro voljo, po kateri smo poznani, četudi na nekoliko drugačen način."

Tudi letos bodo 8. decembra 2015 ob 20h v ljubljanskem Kinu Šiška nastopili vsi izvajalci, ki so med letom gostovali v oddaji IZŠTEKANI na Valu 202.

Pridružili se jim bodo posebni gostje MI2. V domala festivalskem večeru, ki je vselej tudi prijetno druženje glasbenikov in občinstva ter priložnost za dobro zabavo, bodo postregli z najboljšim, kar so pripravili za Izštekane. Mnogi pa bodo šli še dlje! Skoraj polovica jih bo nastopila z godalnim kvartetom, ki ga sestavljajo člani SIMBOLIČNEGA ORKESTRA, skladbe bodo aranžirane posebej za to priložnost. Predvsem raperji pa pripravljajo popolne novitete! MURAT & JOSE bosta prvič izvedla novo skladbo, ki bo izšla ob koncu leta. SMAAL TOKK pa bo prav na ta dan izdal – in seveda v Kinu Šiška tudi izvedel – novi singel. Organizatorji napovedujejo, da se bo koncert začel točno ob 20h.

Gotovo še pomnite, da so Valovci soroden koncert Izštekanih 20 pripravili že decembra 2013 ob dvajsetletnici oddaje. Plejadi velikih izštekanih imen so se takrat pridružili člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Ker je bilo imenitno in dvorana nabito polna, so lani nadaljevali s sorodnim konceptom, ki so ga naslovili Izštekanih 10. Med letom namreč v studiu Vala 202 uprizorijo deset izštekanih oddaj in čudovito jih je bilo predstaviti vse hkrati, na prazničen način, pred občinstvom. Za dodatne zvočne presežke je lani poskrbel Big Band RTV Slovenija. In tudi letos je več kot deset dobrih razlogov za vnovično izštekano druženje na odru in pod njim!

Ljubljanski raperski duo MURAT & JOSE je nastopil na Izštekanih 10 že lani in nato januarja nadaljeval s celovečernim izštekanim nastopom. Tokrat bosta ob spremljavi ljudsko navdahnjene zasedbe in godalnega kvarteta predstavila dve noviteti: zadnji singel "Nekineki", ki je izšel septembra, in povsem novo skladbo, ki bo izšla ob koncu leta. Tudi tokrat je glasbeno vodstvo v rokah JAMirka. Naslednji celovečerni izštekani koncert pa pripravljata za 28.1.2016 v ljubljanskem SiTi teatru.

Izjemni glasbeni avtor in basist ROBERT JUKIČ je leto zaznamoval s projektom "Ženske". Marca ga je s sedmimi pevkami predstavil v Izštekanih ob spremljavi članic in članov Simfoničnega orkestra RTV Slovenije, jeseni pa so "Ženske" izšle kot dvojni album, v studijski in živi različici iz Izštekanih. Za Izštekanih 10 je Robert napisal še en godalni aranžma in ob godalnem kvartetu bosta z njim nastopili nekdanja Tabujevka Nina Vodopivec ter operna pevka Gordana Hleb.

Tudi Primorska region's own gangsta raper SMAAL TOKK je v Izštekanih v začetku leta premierno predstavljal tedaj še neizdani album. Prav na dan Izštekanih 10 pa bo izdal novi singel "Zaposlovalna"! Ter ga kajpak tudi izvedel. Obe Tokkovi skladbi je glasbeni vodja Klemen Kotar opremil z novima aranžmajema za godalni kvartet.

Tudi metal bend NOCTIFERIA v zadnjih tednih živahno jezdi na valovih Izštekanih. Takoj po nastopu v oddaji so odšli v studio, kjer snemajo izštekani album! V Kinu Šiška bodo dvema skladbama dodali godala. Le nekaj dni kasneje, 25.12.2015 pa bodo v Layerjevi hiši v Kranju nastopili z razširjenim izštekanim repertoarjem pod naslovom "Transnatura".

SAME BABE so se izštekale pred dnevi pod naslovom "Razgaljene". Postregle so s kar osmimi premierno izvedenimi pesmimi. Tudi izbor za Izštekanih 10 se vrti okoli novitet. In tudi Same babe napovedujejo koncert z izštekanim, razgaljenim ter še nekoliko razširjenim programom: 15.1.2016 v Cankarjevem domu.

Čudoviti ženski rock duo ALL STRINGS DETACHED se je izštekal septembra in video posnetke iz nastopa objavil na portalu vimeo. Na Izštekanih 10 bosta dekleti znova spremljala gosta Jošt in Vid Drašler, v sodelovanju z violinistom Klemnom Bračkom pa pripravljata aranžmaje za godalni kvartet.

Angažirani rokerji s Celjskega BO! so se popolnoma prelevili v akustiko in okrepili z legendarnim klaviaturistom Davorjem Klaričem. Tudi keltski folkpankerji HAPPY OL' McWEASEL in temačni alter countryjaši MONOWI TWINS pripravljajo povsem akustične, a zato nič manj žmohtne izvedbe svojih pesmi. Happy OL'McWeasel bodo predstavili tokrat tudi aktualen single z albuma Heard Ya Say!, Left Behind. Ljubljanski pesniško-glasbeni dvojec NATRILETNO KOLOBARJENJE S PRAHO in mariborski alternativci NINA BULATOVIX bodo tako kot v oddaji del repertoarja odigrali skupaj. Posebni gostje MI2, ki jih je občinstvo v minulih dveh letih na izštekavanju v Kinu Šiška morda najbolj pogrešalo, pa bodo v akustiko preoblekli dve skladbi z zadnjega albuma: naslovno "Čista jeba" in v živo redko slišano "Stara duša".

Izštekanih 10 postaja tradicionalna!

Manifestacija IZŠTEKANIH 10 torej grozi postati tradicionalna. Koncept je preprost. Oddaja poteka v intimi radijskega studia in poslušalcem vanj dovolimo pokukati kvečjemu s pomočjo spletnega video prenosa. Želja, da bi se pridružili in stvar doživeli v živo, je vselej veliko. Tudi izvajalci za svoj skrbno pripravljen nastop radi požanjejo aplavz. Vsak povod za praznovanje je dobra stvar. Torej: praznujmo izštekano leto vsako leto, ob izteku, decembra! V nadvse primerno dvorano Kina Šiška povabimo do 1000 ljudi in jim ponudimo pregled tega, kar smo med letom počeli.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri