Oglejte si na noč čarovnic! Hiša strahov v Enfieldu

Oglejte si na noč čarovnic! Hiša strahov v Enfieldu (foto: PROMO) PROMO
20. 10. 2020 | Promocijsko sporočilo

Nova skrajno srhljiva miniserija v treh delih na kanalu Epic Drama Hiša strahov v Enfieldu, ki je prirejena po knjigi Guya Lyona Playfairja V tej hiši straši, temelji na enem izmed najbolj razvpitih primerov strašenja 20. stoletja …

Serijo z zvezdniško zasedbo, med drugim nastopajo Timothy Spall (Harry Potter, Kraljev govor), Matthew Macfadyen (Frost/Nixon, Prevzetnost in pristranost) in Juliet Stevenson (Zadeni kot Beckham, Nasmeh Mona Lise), bodo premierno in ekskluzivno predvajali na kanalu Epic Drama na predvečer vseh svetih oziroma na noč čarovnic, in sicer tri večere zaporedoma: 31. oktobra ter 1. in 2. novembra ob 21. uri.

Nastala je na podlagi resničnih grozljivih dogodkov, ki so se leta 1977 zvrstili v na videz običajni hiši v Enfieldu v Veliki Britaniji in prišli na naslovnice medijev po vsem svetu. Hiša strahov v Enfieldu prikazuje zgodbo o Janet Hodgson, predrzni enajstletnici, ki so jo preganjali paranormalni pojavi v vseh prostorih njenega doma. V hiši, v kateri naj bi strašilo, poleg Janet živijo še njena mati (samohranilka) Peggy Hodgson (Eleanor Worthington Cox), sestra Margaret (14) ter brata Johnny (10) in Billy (7). Težave družine Hodgson z duhovi se začnejo avgusta 1977.

Nekega večera, potem ko je otroke spravila spat, Peggy zasliši glasno udarjanje. Povzpne se v zgornje nadstropje, da preveri, kaj se dogaja. Margaret in Janet ji povesta, da se je komoda nerazložljivo premaknila z enega na drugi konec sobe in da se je slišalo trkanje izza zidov. Peggy se vznemiri in pokliče policijo. Tudi dva policista sta ob prihodu očividca čudnega dogajanja, ko se stol premakne, ne da bi se ga kdo dotaknil.

Ta odmeven primer v naslednjih letih pritegne pozornost društva za psihične raziskave (Society for Psychical Research). Na pomoč priskoči Maurice Grosse (Timothy Spall), preiskovalec nadnaravnega, ki si na vse moči prizadeva Janet obraniti pred mračnimi silami v upanju, da bi mu to pomagalo sprejeti prezgodnjo smrt lastne hčerke. Neizkušenemu Grossu se pridruži Guy Playfair (Matthew Macfayden), strokovnjak za paranormalne pojave, in nato s skupnimi močmi poskušata razvozlati bizarne in grozljive dogodke, ki so se zvrstili v hiši na naslovu 284 Green Street.  

Ob novi srhljivi seriji v treh delih na kanalu Epic Drama Hiša strahov v Enfieldu, ki bo premierno prikazana na noč čarovnic, 31. oktobra, ob 21. uri, boste sedeli kot na trnih!