Hitri in drzni 7 presegli magično mejo 100.000 gledalcev

30. 4. 2015

Današnji čisto sveži podatki o obisku slovenskih kinodvoran razkrivajo, da je visokooktanska poslastica Hitri in drzni 7 presegla magično mejo 100.000 gledalcev, kar ji je uspelo doseči v le slabem mesecu dni, saj se je film na svojo pot rednega kinematografskega predvajanja zapeljal 2. aprila.

Tudi sicer sedmi del neustavljive franšize, zgrajene na hitrosti, piše filmsko zgodovino – samozavestno podira rekorde po vsem svetu ter se obenem ponaša z nadvse pozitivnimi odzivi kritikov in oboževalcev. In kot kaže, ustvarjalcem še nikakor ni zmanjkalo elana, saj so že pogumno naznanili snemanje osmega dela akcijske sage, napovedanega za 17. april 2017.

Napovedi ustvarjalcev, da aktualni sedmi del predstavlja kronski film sage Hitri in drzni, so se izkazale za povsem upravičene. Film, v katerem smo priča zadnji vožnji tragično preminulega Paula Walkerja, namreč samozavestno piše filmsko zgodovino. Najprej je zabeležil najboljši otvoritveni vikend vseh časov med filmi, ki ne sodijo v superherojski žanr, potem pa je strumno zavzel še prvo mesto lestvice filmov, ki so v blagajne najhitreje prislužili več kot milijardo dolarjev. Za slednje je uspešnica, prežeta z akcijo, humorjem in tenkočutnim slovesom od stanovskega kolega, namreč potrebovala le rekordnih 17 dni.

Tudi v Sloveniji se Hitri in drzni 7 lahko upravičeno pohvalijo z odličnimi rezultati. V otvoritvenem vikendu so navdušili preko 50.000 gledalcev in se na lestvici zasidrali takoj za senzacijo Petdeset odtenkov sive. Oba filma, ki sta pri nas presegla magično mejo 100.000 gledalcev, še nista rekla zadnje besede, saj ju še vedno lahko ujamemo na rednih sporedih slovenskih kinematografov.

Po porazu kriminalca Owena Shawa se drzna dirkaška ekipa z Dominicom Torettom na čelu lahko vrne v ZDA, kjer jih pričaka povsem običajno družinsko življenje. Žal pa idila ne traja prav dolgo, saj jih hitro dohitijo londonski grehi v obliki krvi željnega Owenovega brata, ki ga žene neustavljiva želja po maščevanju. Deckard svoj morilski pohod prične v Tokiu, kjer je njegova prva tarča Han, nato pa nadaljuje z lovom na preostale člane dirkaške druščine. Dominic mora sedaj prepričati svoje prijatelje, da se odpravijo na še zadnjo vožnjo in tako obvarujejo svojo družino.

Priporočamo