Hood Burger mladim predal neprecenljivo znanje

Hood Burger mladim predal neprecenljivo znanje (foto: Hood Burger Press) Hood Burger Press
27. 3. 2018

Mladostniki iz mentorskega programa Mladi junaki so se podali v novo izobraževalno dogodivščino in tokrat obiskali Hood Burger, kjer je Hood Burger mladim predal neprecenljivo znanje.

Mladostniki iz mentorskega programa Mladi junaki so se podali v novo izobraževalno dogodivščino in tokrat obiskali Hood Burger, kjer sta jim lastne začetke in zgodbo o uspehu predstavila Til Pleterski ter Klemen Ptičak. Lastnika Hood Burgerja namreč trdno verjameta, da moramo znanje in izkušnje deliti naprej prihodnjim generacijam, saj je od njih odvisno, kakšna bo naša prihodnost. Mladim sta, ob zabavni in poučni peki slastnih burgerjev zaupala, da je za uspeh potrebno slediti svoji viziji in biti vztrajen na poti njenega uresničevanja. Pri tem je pomembno, da so cilji dosegljivi in tudi, da se ne bojimo napak. Zaradi njih namreč postanemo bolj izkušeni, spodbujajo pa nas tudi k drugačnemu načinu razmišljanja.

»Na začetku podjetniške poti je bila najina glavna temeljna miselnost kreiraj oziroma ustvarjaj. Torej iz obstoječega stanja ustvarimo novo stanje. To načelo sta spremljali še želja po novem znanju in učenju ter predanost. Zaradi omenjenega sva se bila oba pripravljena odreči marsikateri stvari, da sva lahko sledila najini viziji. Vsaka pot pa se začne s prvim korakom,« sta mladostnikom povedala Til in Klemen.

Mladi s srečanja niso odnesli le številnih nasvetov, temveč so se v timskem duhu, ki je ena izmed temeljnih vrednot Hood Burgerja, tudi sami preizkusili v pripravi gurmanskih burgerjev in si zaključek odličnega popoldneva popestrili s skupinsko pripravljeno pojedino.

Veliko mladih, nadarjenih posameznikov v Sloveniji živi v manj spodbudnem okolju, zaradi česar imajo manj možnosti za pridobivanje znanja in informirano izbiro študijske ter poklicne poti. Člani skupnosti Global Shapers Community Ljubljana, Združenja Yes in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje so tako ustvarili prvi štipendijski program v Sloveniji, Mladi junaki, ki mladostnikom iz depriviligiranega okolja nudi tudi mentorstvo v obliki svetovanja in skupaj preživetega časa.