Hospickafe - vsak četrti torek o minljivosti v Konzorciju

19. 10. 2016

Slovensko društvo hospic in knjigarna Konzorcij vabita vsak četrti torek v mesecu v knjigarno Konzorcij na druženje Hospickafe.

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o  smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu,  razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.

Peti Hospickafe bo v torek, 25. oktobra 2016, ob 18. uri v  knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.

Pogovor o smiselnosti trpljenja bo ob predsednici Slovenskega društva hospic Renati Roban usmerjala prostovoljka  Manca Košir. V goste smo povabili psihologinjo, pesnico in pisateljico Alenko Rebula ter predavatelja, logoterapevta dr. Sebastjana Kristoviča, ki je kot prostovoljec v Torinu spremljal umirajoče bolnike na onkološkem oddelku.

Razmišljanje bodo navdihovale knjige Alenke Rebule in študija dr. Sebastjana Kristoviča Med smislom in nesmislom trpljenja (Celjska Mohorjeva družba 2016).

Vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!

Priporočamo