Humanitarne korake za tačke bomo skupaj naredili tudi letos

4. 10. 2017 | Promocijsko sporočilo

Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never Give Up bo po lanskoletnem uspešnem začetku tudi letos nadaljevalo s projektom Koraki za tačke. Na 24-urni športno-humanitarni dogodek, ki bo potekal 6. in 7. oktobra 2017 v Ljubljani, so vabljeni vsi živaloljubci. Svoje korake za pomoči potrebne kužke in muce lahko prispevajo na lokaciji pri Koseškem bajerju.

Vsa zbrana sredstva bodo v celoti namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Fundacija Naš kuža, ki jo vodi priljubljeni slovenski glasbenik Trkaj. Poleg zbiranja hrane in finančnih sredstev, med drugim tudi preko SMS donacij, je letošnji cilj širiti ozaveščanje glede problematike zapuščenih živali pri nas in spodbujanje potencialnih posvojiteljev, da bi tudi brezdomne živali tako dobile topel in varen dom.

Humanitarni dogodek »Koraki za tačke« bo potekal na trasi okrog Koseškega bajerja in na delu priljubljene ljubljanske Poti spominov in tovarištva.  Začetek teka oziroma sprehoda bo v petek, 6. oktobra, ob 16. uri, vsak udeleženec pa bo lahko sam ali skupaj s svojim pasjim prijateljem korake prispeval po svojih željah in zmožnostih, kadarkoli v času 24-ih ur.

KORAKI ZA TAČKE

Domiselna športno-humanitarna prireditev se bo zaključila v soboto, 7. oktobra, ob 16. uri, z manjšim sklepnim dogodkom, na katerega bodo povabljeni vsi  ljubitelji živali in športni navdušenci, ki si želijo poleg rekreacije narediti še nekaj dobrega za brezdomne živali.

Zbrane bo s svojimi spevnimi rimami zabaval Trkaj, poskrbljeno pa bo tudi za energijski prigrizek in druženje s pasjimi prijatelji. Predstavila se bodo tudi različna društva, ki pomagajo brezdomnim živalim, pasji frizer z manjšimi dobrodelnimi storitvami za kosmatince ter izbrana veterinarska postaja, ki bo delila uporabne nasvete in odgovarjala na vprašanja.

KORAKI ZA TAČKE

Rok Terkaj, glavni ambasador dogodka in ustanovitelj Fundacije Naš kuža, je povedal: »Današnji svet zahteva hiter tempo, zato pogosto pozabimo na druge in kdaj, žal, tudi nase. Skrb za sočloveka je mnogokrat zanemarjena, prav tako pa prevečkrat pozabimo tudi na živali, ki so pomemben del naših življenj in si za to zaslužijo iskreno ljubezen in spoštovanje.S Fundacijo Naš kuža smo se z veseljem tudi letos odzvali povabilu društva Never Give up in Lidla Slovenija, da s projektom Koraki za tačke počasi, a vztrajno skupaj korakamo naprej proti našemu cilju – štirinožcem zagotoviti osnovne pogoje za lepše življenje in jim urediti varno zavetje, kjer bodo kosmatinci lahko uživali v vseh pasjih radostih.«

KAKO LAHKO POMAGATE PRI PROJEKTU KORAKI ZA TAČKE?

Pri projektu Koraki za tačke lahko sodelujete z udeležbo na dogodku, kjer v zameno za vaš prostovoljni prispevek prejmete darilno vrečko. Na samem dogodku lahko prispevate tudi pakirano pasjo ali mačjo hrano,sodelujete pri srečelovu za praktične nagrade in se udeležite nagradne igre, ki bo potekala na samem dogodku.

V kolikor se 6. – 7. oktobra dogodka ne morete udeležiti, lahko kadarkoli med 20. 9. in 20.10. pomagate preko poslanega sms-a s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919, pri čemer prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali.

* Več o projektu Koraki za tačke si lahko preberete na www.boljsi-svet.si ali Facebook strani društva Never Give Up.

KORAKI ZA TAČKE

Glavni pokrovitelj celotnega projekta je Lidl Slovenija, ki je v preteklih letih uspešno izpeljal več dobrodelnih projektov za pomoč živalim. V Lidlu Slovenija so ob tej priložnosti povedali: »Z veseljem tudi tokrat sodelujemo z društvom Never Give Up v procesu ozaveščanja o skrbi za živali. Na letni ravni smo del marsikaterega dobrodelnega projekta in med drugim pomagamo ustvariti lepši svet tudi za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju in upanju na čisto pravi dom. Želimo si, da bi se vsak posameznik zavedal svoje odgovornosti do živali in se do njih obnašal tako, kot si človeku najboljši prijatelji to zaslužijo.«

Prispevajte po svojih zmožnostih in nam pomagajte razveseliti toplega objema željne kosmatince. Z vašo pomočjo jim lahko omogočimo boljši jutri, za kar nam bodo ta ljubka bitja nepopisno hvaležna.

Preberite več na Aktivni.si