Idris Elba: Ali filmski zvezdnik v 12 mesecih lahko postane profesionalni borec?

Idris Elba: Ali filmski zvezdnik v 12 mesecih lahko postane profesionalni borec? (foto: Discovery Channel) Discovery Channel
12. 4. 2017

Idris Elba, igralec in dobitnik zlatega globusa, je svetovno slavo požel že z vlogami v številnih filmih in serijah, kot so Luther, Maščevalci ali Ognjeni obroč.

Nobena od teh pa se niti od daleč ne more primerjati s podvigom, v katerega se je spustil zdaj z Discovery Channelom. Idris v svojih vlogah pogosto stopa v kožo robustnih tipov, zdaj pa bomo izvedeli, če je tudi sam eden izmed njih.

V novi seriji "IDRIS ELBA: BOREC", ki na Discovery Channel prihaja 15. aprila ob 21.00, Idris pristane na psihično in fizično najzahtevnejšo preizkušnjo v karieri doslej – podvrgel se bo zahtevnemu režimu treningov kickboksa in se v zaključnem odprtem boju pomeril z izkušenim borcem iz profesionalnih vrst.

Pred Idrisom je velik izziv, saj se bo v 12 mesecih treninga in učenja tehnike moral kar najbolje pripraviti na boj v vrhunski kickboks konkurenci. "Od nekdaj se želim boriti kot profesionalec, stopiti v ring in iti na vse ali nič," pravi Idris, ki je v mladosti kickboks sicer treniral, a se nikoli ni udeleževal profesionalnih dvobojev.

To ni igra. Scenarija ni. Ta borba je resnična in resnične bodo tudi morebitne posledice.

Skozi kri, znoj in solze med intenzivnimi treningi Idris uvidi, kaj vse je potrebno, da postane profesionalni borec. Da bi premagal bolečino, strah in obvladal posebne tehnike tega športa, gre do konca in še dlje, saj mora svoje telo in um pripraviti na dvoboj v pravem ringu, kjer mu slava ne bo pomagala čisto nič.

Vseeno pa nekaj privilegijev le ima. Med pripravami ima priložnost zajemati znanje od najboljših. Z ekipo odpotuje na Japonsko, kjer ga v roke vzame mojster karateja okinavske šole Shinjo Sensei. Ustavi se tudi na Kubi, kjer z boksarskim trenerjem Nardom Maestrom Floresom pilita gibanje, koordinacijo in moč zgornjega dela telesa, na Tajskem pa trenira z legendo tajskega kickboksa Buakawom Banchamekom.

Vse skupaj se je začelo leta 2015 v Londonu, kjer je Idris sestavil svojo ožjo podporno ekipo. Glavno besedo imata Idrisov najboljši prijatelj, igralec in dvakratni svetovni prvak v tajskem boksu Warren Brown ter Kieran Keddle, ki je do naslova svetovnega prvaka že pripeljal 10 kickbokserjev.

"Ko sem ljudem povedal, v kaj se spuščam, so vsi po vrsti odvrnili z začudenim Pa zakaj? Ti si vendar igralec, zmaličili ti bodo obraz ... Jaz pa sem prepričan, da je vsak izmed nas sposoben biti dober v več rečeh. Igro tokrat postavljam na stran in če bo treba, si bom za to borbo zlomil tudi nos. Moja taktika bo napad. Gre za srčnost. K projektu moram pristopiti povsem profesionalno, sicer bi to zame bil samo še en hobi," še dodaja Idris.

Serija Idris Elba: Borec bo prvič na sporedu 15. aprila ob 21.00 na Discovery Channelu.

Priporočamo