Igra prestolov prejela kar 22 nominacij za nagrade emmy

Igra prestolov prejela kar 22 nominacij za nagrade emmy (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
12. 7. 2018

Priljubljena serija televizije HBO Igra prestolov je danes v Los Angelesu prejela kar 22 nominacij za letošnje ameriške televizijske nagrade emmy. S po 21 nominacijami sledita serija HBO Westworld in satirična oddaja Saturday Night Live, kjer Alec Baldwin uprizarja ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Ameriška televizijska akademija bo nagrade podelila 17. septembra, analitiki pa napovedujejo največji boj za emmyje med serijo Westworld in serijo podjetja Hulu Deklina zgodba, ki je dobila 20 nominacij.

Kar 18 nominacij je dobila povsem nova serija televizije FX The Assassination of Gianni Versace, ki predstavlja nadaljevanje serije iste televizije z naslovom Ljudstvo proti O. J. Simpsonu. Zgodba o modnem kreatorju Versaceju je pobrala tudi vse glavne igralske nominacije z Darrenom Crissom, Penelope Cruz, Edgarjem Ramirezom in Rickyjem Martinom.

Med komedijami letos prevladuje Atlanta z Dannyjem Gloverjem v glavni vlogi, ki je dobila 16 nominacij in predstavlja neke vrste naslednico serije HBO Podpredsednica (Veep) z Julio Louis-Dreyfus, ki je prvič od leta 2011 ne bo med zmagovalkami, saj ni dobila nominacije za glavno žensko vlogo v komediji. Zanjo se potegujejo med drugim Rachel Brosnahan, Tracee Ellis Ross in Issa Rae.

Televizija HBO je bila doslej 17 let zapored vodilna po nominacijah, letos pa jo je prehitelo podjetje Netflix s 112 nominacijami. HBO jih je dobil 108, na tretjem mestu pa je televizija NBC z 78 nominacijami.

Priporočamo