Igralci skupaj z oboževalci Gajinega sveta posneli videospot z Majo Keuc!

Igralci skupaj z oboževalci Gajinega sveta posneli videospot z Majo Keuc! (foto: Luka Karlin) Luka Karlin
26. 10. 2018

Romantična komedija Gajin svet, ki je pretekli ponedeljek prejela zlato rolo za preseženih 25.000 gledalcev, do danes pa si jo je ogledalo več kot 30.000 ljudi, je včeraj dobila še svoj videospot za spremljevalno pesem iz film Naredi srce, ki jo izvaja Maja Keuc.

Videospot za balado, ki govori o pogumu, da ostaneš to, kar si, čeprav včasih usoda in ljudje okoli tebe želijo drugače, so otroci, ki igrajo v filmu, na Prešernovem trgu in pred Kolosejem v Ljubljani posneli skupaj svojimi oboževalci.

Spot je delo režiserja filma Petra Bratuše, avtor skladbe je pianist, aranžer in producent Sebastijan Duh, ki je tudi avtor glasbe za celoten film, besedilo pa je prispeval priznani slovenski tekstopisec Rok Vilčnik. V spotu nastopajo igralci Tara Milharčič, Neža Smolinsky, Anže Gorenc, Gitica Jakopin, Žak Župan Galunič, Jan Gaberšek in Primož Pirnat.

O FILMU

Romantična komedija Gajin svet, ki je namenjena vsej družini, je v kinematografih po vsej Sloveniji na sporedu od 27. septembra.

Romantična komedija Gajin svet je tudi prejemnica glavne nagrade festivala filmov za mlade Buzz@teen (Motovun) in najboljši film po mnenju otroške žirije 24. filmskega festivala v Sarajevu, na Festivalu slovenskega filma v Portorožu pa je bila nagrajena z dvema vesnama za posebne dosežke in najboljšo masko (Nataša Sevčnikar).

O ZGODBI

Gaja (Tara Milharčič) živi z očetom Petrom (Sebastian Cavazza) in starejšo sestro Teo (Neža Smolinsky), saj se mama Nina (Jana Zupančič) pridruži organizaciji Zdravniki brez meja v Liberiji. Ker so v družini tako rekoč čez noč ostali samo trije člani, se skušajo znova postaviti na noge in ujeti ritem vsakdanjega življenja. Gaja vadi saksofon in se zelo dobro razume z Emo (Ajda Smrekar), svojo učiteljico saksofona. Rada se druži z najboljšim prijateljem Maticem (Anže Gorenc), ki je sicer računalniški genij, a tudi večna žrtev močnejših sošolcev. Gaje seveda nič ne ustavi, da mu ne bi stala ob strani. Skupaj izpilita tudi načrt, kako rešiti sestro Teo in njeno prijateljico Dašo (Gitica Jakopin), ki sta zaradi naivnih najstniških glav zabredli v svet spletnih nevarnosti.

Film na simpatičen in dostopen način opozarja na težave, s katerimi se v sodobnem svetu na eni strani srečujejo otroci, na drugi pa njihovi starši, saj obravnava zagate, ki so del našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini ter nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij.

GAJIN SVET

Slovenija, 2018, 89 minut, v slovenščini, 8

 • režija Peter Bratuša
 • scenarij Peter Bratuša, Špela Levičnik Oblak,
 • fotografija Mirko Pivčević
 • montaža Tomislav Pavlic
 • glasba Sebastijan Duh
 • oblikovalec zvoka Matjaž Moraus Zdešar
 • igrajo Tara Milharčič, Neža Smolinsky, Anže Gorenc, Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Primož Pirnat, Lotos Vincenc Šparovec, Miha Brajnik, Nataša Barbara Gračner, Jana Zupančič, Judita Zidar, Manca Dorrer, Katja Ogrin, Štefan Kušar, Jernej Tozon, Gitica Jakopin, Žak Župan Galunič, Erik Fevžer Maksimovič, Jan Gaberšek in Nejc Lukežič
  producenta Tilen Ravnikar in Peter Bratuša
 • produkcija Felina Films, RTV Slovenija
 • distribucija Karantanija Cinemas