Informativna oddaja Preverjeno praznuje 15 sezon dobrih zgodb!

20. 6. 2016

Informativna oddaja Preverjeno je torkova stalnica POP TV programa, ki jutri ponosno in uspešno zaključuje že 15. sezono. To je tedenska oddaja Pro Plusa z najdaljšim stažem.

Pred že 16. sezono prodorno ekipo novinark in urednico Alenko Arko žene ista strast, kot pred prvo oddajo. »To je ta občutek, to vzemirjenje, ki nas navda znova in znova. Ko vemo, da morda odpiramo nekaj novega, da razgaljamo nekaj zamolčanega, pozabljenega ali nekaj, kar imamo vsi pred nosom, pa ne opazimo,« pripoveduje Arkova.

V 15ih sezonah so nanizali 436 prispevkov oziroma zgodb, ki krojijo uspeh oddaje in so zveste temeljni filozofiji: »... to je po najboljših močeh preveriti informacije, raziskati ozadja in nikoli ne podcenjevati gledalcev.«

Gledalci so oddajo vzeli za svojo, v povprečju si jo je v zadnjih 15ih letih ogledalo 11,2% gledalk in gledalcev starih med 18 in 54 let. To je 37 % ljudi, ki v so bili takrat zbrani pred televizijskimi ekrani.

Jutri, v torek, 21. junija, bo tako pred poletnimi počitnicami na sporedu zadnja oddaja te sezone, v kateri bo ekipa zaokrožila z nekaj spomini izpred 25 let, govorili bodo o ponovni uvedbi za služenje vojaškega roka, spregovorili pa bodo tudi naši znani imitatorji, med drugimi Tilen Artač, Sašo Hribar in Klemen Slakonja.

Za uspehe oddaje v vseh teh letih so poleg novinarjev zaslužni še snemalci, montažerji, režiserji in producenti, zaradi katerih Preverjeno, še dodaja Arkova, vztraja in se neprestano razvija. »Torej, 15 let in... štejemo!«