I'van in Pero Lovšin združila moči

6. 6. 2016

I'van, slovenski avtor, aranžer, kitarist in vokalist, je združil moči s Perom Lovšinom – končni rezultat je skladba 'Vsak dan'! Navihana skladba govori o ... ženskah!

I'van in Pero imata skupno glasbeno preteklost - skupaj sta delovala že v Sokolih, I'van pa je z Lovšinom stal na odru tudi kasneje, kot član njegove spremljevalne skupine. Skladbo 'Vsak dan' je spisal I'van, sprva z idejo, da jo bo tudi odpel sam. A ko je skladbo predstavil glasbenemu kolegu sta skupaj ugotovila, da je Lovšinu kot pisana na kožo – skladba 'Vsak dan' je tako dobila novo vokalno podobo.

Skladbi Vsak dan lahko prisluhnete spodaj ...

Sodelovanje I'vana s Perom Lovšinom pa ima tudi širše 'posledice'– I'van je sprva načrtoval izid plošče, na kateri bi tudi sam odpel avtorske skladbe. A po snemanju skladbe 'Vsak dan' je osnovno idejo opustil in k sodelovanju povabil še druge slovenske vokaliste. Album I'vana, ki je še v nastajanju, je tako postal album sodelovanj. Luč sveta bo ugledal v prihodnjem letu.

Za umetniškim imenom I'van se 'skriva' uveljavljen slovenski avtor in kitarist Ivan Bekčič. I'van je svojo dolgo in plodno glasbeno pot začel pri Lublanskih psih, nadaljeval z Janijem Kovačičem in nato deloval v skupini Sokoli, ki jo je ustanovil prav Pero Lovšin (I'van je tudi soavtor skladb kot so 'Moja mama je strela', 'Marija pomagaj' in druge). I'van je vdihnil življenje tudi nekaterim drugim skupinam: najprej Mad Dog, nato Hot Dog (v kateri je prepeval Goran Breščanski). Obe skupini sta izdali album, v tistih časih še na kaseti. Po razpadu slednje se je I'van ponovno pridružil Peru Lovšinu in njegovi spremljevalni zasedbi, sodeloval je tudi na plošči 'Slovenija gre naprej' (Lovšin, Predin, Kreslin).

V zadnjih letih je I'van posnel dve skladbi – 'Dost te mam' pod imenom Ivan Bekčič band in 'Meni vseen je' pod imenom Paparaco ter snoval in pripravljal svojo novo ploščo, ki bo izšla v prihodnjem letu. Zanjo je spisal skladbe in k sodelovanju povabil slovenske vokaliste. Poleg skladbe 'Vsak dan', ki jo je posnel s Perom Lovišinom, pripravlja še skladbe z Omarjem Naberjem, Rudijem Bučarjem, Boštjanom Andrejcem - Bushyjem (Heavenix) in drugimi.