I'van nadaljuje niz skladb z gostujočimi vokali, skladbo 'Ne zapusti me' je tokrat odpel Omar Naber

I'van nadaljuje niz skladb z gostujočimi vokali, skladbo 'Ne zapusti me' je tokrat odpel Omar Naber (foto: Jure Matoz) Jure Matoz
8. 3. 2017

Skladba 'Ne zapusti me', I'vanovo avtorsko delo, je prošnja minuli ljubezni. Skladba je nastala že pred leti, a je do danes zorela in čakala na svoj trenutek.

Skladba 'Ne zapusti me' je nastala kot posledica velike in nesrečne I'vanove ljubezni. Ko ga je zapustilo tedanje dekle, je I'van, z razbitim avtom in brez prebite pare, obupal nad vsem. Prizadet je simbolično zamenjal spol in na koncertih s tedanjo zasedbo Hot Dog nastopal v krilu. V tistem težavnem obdobju je nastala kopica pesmi, ki še čakajo na svoje življenje in ena od njih je bila tudi 'Ne zapusti me'. Pesem je dolgo ležala v predalu in čakala na svoj trenutek, ki je prišel pred meseci, ko je I'van začel pripravljati album z mnogimi izvrstnimi slovenskimi vokali. Omar Naber, eden od najboljših slovenskih glasov, letošnji predstavnik Slovenije na tekmovanju za Pesem Evrovizije, je bil takoj pripravljen odpeti zahtevno melodijo in s čustvi nabito besedilo. Na snemanju skladbe je sodeloval tudi legendarni Buldožer Borut Činč; poprijel je za Hammond orgle.

Skladbi 'Ne zapusti me' lahko prisluhnete tukaj ...

I'van nadaljuje z nizom skladb, ki jih pripravlja v sodelovanju z gostujočimi slovenskimi vokalisti. Po poskočnih 'Vsak dan', v kateri je združil moči s Perom Lovšinom, in 'Hočem te le zase', za katero je vokale odpel Bushy, vokalist zasedbe Heavenix, I'van tokrat predstavlja nostalgično 'Ne zapusti me', za katero je odpel vokale Omar Naber.

Za umetniškim imenom I'van se skriva uveljavljen slovenski avtor, aranžer in kitarist Ivan Bekčič.

I'van je svojo dolgo in plodno glasbeno pot začel pri Lublanskih psih, nadaljeval z Janijem Kovačičem in nato deloval v skupini Sokoli, ki jo je ustanovil Pero Lovšin (I'van je tudi soavtor skladb kot so 'Moja mama je strela', 'Marija pomagaj' in drugih). I'van je vdihnil življenje tudi nekaterim drugim skupinam: najprej Mad Dog, nato Hot Dog (v kateri je prepeval Goran Breščanski). Po razpadu slednje se je I'van ponovno pridružil Peru Lovšinu in njegovi spremljevalni zasedbi, sodeloval je tudi na plošči 'Slovenija gre naprej' (Lovšin, Predin, Kreslin).

V zadnjih letih je I'van posnel dve skladbi – 'Dost te mam' pod imenom Ivan Bekčič band in 'Meni vseen je' pod imenom Paparaco ter snoval in pripravljal svojo novo ploščo, ki bo izšla v letošnjem letu. Sprva je vokale za skladbe nameraval odpeti sam, a je po sodelovanju s Perom Lovšinom pri skladbi 'Vsak dan' prvotno idejo opustil in tako pripravlja ploščo z gostujočimi vokalisti. Poleg skladb 'Vsak dan', ki jo je posnel s Perom Lovšinom, 'Hočem te le zase', ki je nastala v sodelovanju z Bushyjem ter 'Ne zapusti me' z Omarjem Naberjem, I'van pripravlja še skladbe z drugimi vokalisti.

Povežite se s I'vanom tudi na Facebooku.