I'van predstavlja novo skladbo 'Hočem te le zase'!

6. 10. 2016

I'van nadaljuje z nizom skladb, ki jih pripravlja v sodelovanju z gostujočimi slovenskimi vokalisti. Pred poletjem je predstavil skladbo 'Vsak dan', v kateri je združil moči s Perom Lovšinom, tokrat pa prisluhnite skladbi 'Hočem te le zase', za katero je vokale odpel Bushy, vokalist zasedbe Heavenix!

Skladbi 'Hočem te le zase' lahko prisluhnete spodaj ...

Do sodelovanja je prišlo spontano; poskočna skladba 'Hočem te le zase' je bila Bushyju pravzaprav pisana na kožo – takoj, ko mu je I'van predstavil prve posnetke, sta se odpravila v Bushyjev domač studio v Dekanih in vokale za skladbo posnela še isti dan. Glasbeni del pa se je snemal in miksal v studiih Attic v Ljubljani in Orange v Mariboru.

Prijateljstvo med I'vanom in Bushyjem traja še iz časa, ko je I'van deloval v skupini Sokoli. Takrat so Sokoli veliko igrali z Bushyjevo tedanjo skupino Night Jump iz katere so kasneje nastali Heavenix, v kateri Bushy še vedno aktivno deluje. Bushy (Boštjan Andrejc) sicer igra tudi pri Avtomobilih.

O I'vanu!

Za umetniškim imenom I'van se skriva uveljavljen slovenski avtor, aranžer in kitarist Ivan Bekčič. I'van je svojo dolgo in plodno glasbeno pot začel pri Lublanskih psih, nadaljeval z Janijem Kovačičem in nato deloval v skupini Sokoli, ki jo je ustanovil Pero Lovšin (I'van je tudi soavtor skladb kot so 'Moja mama je strela', 'Marija pomagaj' in drugih). I'van je tudi vdihnil življenje nekaterim skupinam: najprej Mad Dog, nato Hot Dog (v kateri je prepeval Goran Breščanski). Obe skupini sta izdali album, v tistih časih še na kaseti. Po razpadu slednje se je I'van ponovno pridružil Peru Lovšinu in njegovi spremljevalni zasedbi, sodeloval je tudi na plošči 'Slovenija gre naprej' (Lovšin, Predin, Kreslin).

V zadnjih letih je I'van posnel dve skladbi – 'Dost te mam' pod imenom Ivan Bekčič band in 'Meni vseen je' pod imenom Paparaco ter snoval in pripravljal svojo novo ploščo, ki bo izšla v prihodnjem letu. Sprva je vokale za skladbe nameraval odpeti sam, a je po sodelovanju s Perom Lovšinom pri skladbi 'Vsak dan' prvotno idejo opustil in tako pripravlja ploščo z gostujočimi vokalisti. Poleg skladb 'Vsak dan', ki jo je posnel s Perom Lovišinom, in 'Hočem te le zase', ki je nastala v sodelovanju z Bushyjem, pripravlja še skladbe z Omarjem Naberjem, Rudijem Bučarjem in drugimi.

Značke: Ivan Bekčič