Iz ostankov hrane do visoke kulinarike

28. 1. 2015

V prestižni restavraciji As so pripravili posebno kulinarično druženje s presenečenjem. Kuhar Vanja Fon je pripravil okusni meni šestih hodov iz sestavin, ki se jih v kuhinji najpogosteje zavrže.

Gostiteljica večera Nina Sankovič iz Snage Ljubljana je povedala, da so z dogodkom želeli pokazati, da lahko z malo domišljije vsak izmed nas naredi iz ostankov hrane okusne jedi, z znanjem in izkušnjami pa lahko z njimi naredimo tudi visoko kulinariko.

Kuhar Vanja je iz ostankov pečenke prejšnjega dne pripravili eleganten rostbif s poširanim jajcem, s kosi pečene šunke je popestrili kremno grahovo juho, s sokom rdeče pese pa je začinil solato s koramačem in oreščki. Z menijem je bil vidno zadovoljen, ravno tako pa tudi gostje.

Na sproščenem in prijetnem druženju je tudi sicer beseda tekla predvsem o hrani - zakaj jo imamo radi, kakšen odnos imamo do nje, kakšne so naše preference. Iz trgovine Kalček se je dogodka udeležila nutricitska Marjetka Kračman, ki je predstavila najnovejše prehranjevalne trende. Na dogodku je bila tudi TV voditeljica Mojca Mavec, družabni kronist Nejc Simšič in osebni trener ter maneken Iztok Hodnik.