Izvršna direktorica Združenja Manager Sonja Šmuc v New Delhiju prejela posebno priznanje

16. 5. 2017

Izvršna direktorica Združenja Manager Sonja Šmuc je v New Delhiju v Indiji kot ena izmed panelistk spregovorila na globalni konferenci Ženski gospodarski forum (Women Economic Forum), ki je potekala od 8. – 13. maja 2017, z geslom »Ustvarjanje, inoviranje, razumevanje in vodenje prihodnosti«.

S strani organizatorjev je prejela tudi posebno priznanje za prispevek k spremembam na področju spolne neenakosti in ustvarjanju boljšega sveta za vse.

Ženski gospodarski forum je del ALL Ladies League, največje mednarodne mreže žensk po svetu z več kot 30.000 članicami iz približno 150 držav. Eden izmed ključnih ciljev foruma, poleg poslovnega vidika, je izpostavljanje ženskih dosežkov in ekonomsko opolnomočenje žensk za močnejše voditeljske vloge.

Na konferenci WEF, z več kot 1000 udeleženci, je Sonja Šmuc sodelovala kot ena od panelistk in v svojem govoru poudarila, da se Slovenija sicer uvršča med 10 najboljših držav po spolni enakosti, a tudi za nas velja, tako kot za vse ostale države, da ženske nimajo enakih možnosti kot moški. Razvoj družbe pa je neločljivo povezan prav z enakostjo spolov, saj je odprto sprejemanje posameznika najboljša podlaga za ustvarjalnost, inovativnost in uspešnost. »Namen vodenja je pomagati ljudem, da se razvijejo. Ljudje so različnih oblik in velikosti in čas je, da si priznamo, da ženske predstavljajo polovico teh oblik in velikosti, čemur se mora novodobno vodenje končno prilagoditi,« je še dodala Šmuc.

Na dogodku je organizator podeljeval tudi posebna WEF priznanja za ustvarjanje boljšega sveta za vse, ki ga je za svoj navdihujoč prispevek k pomembnim spremembam na področju ženskega voditeljstva in spolne uravnoteženosti prejela tudi izvršna direktorica združenja Sonja Šmuc. V zahvali je dejala, da si tako na poslovnem kot zasebnem področju prizadeva delovati v dobrobit družbe, v kateri je enakost med spoloma osnova za uspešno ustvarjanje in razvoj.

Šestdnevnega dogodka so se udeležile tudi nekatere druge nagrajene slovenske managerke, med njimi ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj, avtorica prve slovenske knjige o voditeljstvu Sonja Klopčič, ustanoviteljica povezovalnega središča Envir in predsednica All Ladies League za Slovenijo Andreja Cepuš ter podjetnica Lučka Klanšek.

Priporočamo