Jacuzzy Krall z novim samostojnim albumom

20. 6. 2015

Ljubljančan Jakob Krall, stari znanec slovenske glasbene scene, je pred kratkim izdal prvi samostojni album, za katerega pravi, da je aktualno družbeno angažiran in preprosto življenjski.

Jacuzzy Krall se je prvič predstavil slovenski javnosti kot alt saksofonist in spremljevalni vokal pri skupini Sausages, s katero je sodeloval vse do leta 1999, ko je z Boštjanom Gradiškom ustanovil skupino Los Ventilos ('Heroj', '2000', "Ne gledam nazaj").

Po zaključenem študiju na SAE International, smer Audio Engeneer, je skupaj z Martinom Janežičom – Bucom in skupino Sausages ustanovil studio Railroad studios. Pod okriljem studija je izšel album ''Dej pel'' (2013), kjer je sodeloval kot producent, avtor besedil in spremljevalni vokal.

V istem studiu je nastal tudi njegov prvi samostojni album z istoimenskim naslovom Jacuzzy Krall, v sodelovanu z odličnimi glasbeniki kot so Miha Meglič, Andraž Mazi, Martin Brecelj in Krall na kitarah, Martin Janežič – Buco, Boštjan Vajs in Jaka Skočir na bobnih, Bernard Pajk, Jani Hace in Klemen Krašnja na bas kitarah, Sergej Ranđelović – Runjoe na tolkalih in spremljevalnih vokalih, Katinka Dimkaroska, Mate Brodar, Jadranka Juras in Andreja Sonc na spremljevalnih vokalih, Lovro Ravbar na alt saksofonu. Paleti ustvarjalnih glasbenikov se je pridružil tudi Ljuben Dimkaroski s piščaljo iz pradavnine, imenovano Tidldibab.

Skladbe na albumu se gibljejo med garažnim melodičnim rockom, elektroniko in rapom ter tako predstavljajo unikaten izdelek v slovenskem glasbenem prostoru.

Jacuzzy Krall se izogiba vsakršnemu predalčkanju in ustaljenim klasifikacijam, njegovo glasbo bi lahko označili na kratko kot unikatno, prvovrstno, melodično, prežeto s pomenom in na momente tudi izjemno provokativno.

Album je fizično izšel na dvojnem vinilu, v digitalni obliki pa je brezplačno dostopen na www.krall.si.

Pred kratkim je Jacuzzy predstavil nov videospot za single POZITIV, ki je bil sneman v Kinu Šiška.

Značke: Jakob Krall