Jakov Fak je bil navdušen nad športnim navijanjem otrok

19. 12. 2014

Pokljuka je med 17. in 21. decembrom gostila tekme za BMW IBU svetovni pokal v biatlonu, prizorišče pa so med drugim napolnili tudi otroci iz več deset slovenskih šol.

Na četrtkovi ženski sprinterski preizkušnji so za slovenske biatlonske junakinje in najboljšo slovensko biatlonko vseh časov, Tejo Gregorin, navijali številni otroci iz več kot 40 šol iz vse Slovenije. Mlade je navdušil tudi Jakov Fak, ki si želi, da bi otroci še naprej tako športno navijali.

"Tekmovanje pred domačim občinstvom je odlična motivacija za športnika, še posebej, če zate navija več kot 2000 otrok," je po četrtkovi tekmi v sprintu, ki je bila prva od šestih preizkušenj za BMW IBU svetovnem pokalu v biatlonu na Pokljuki, povedala Teja Gregorin. V okviru četrte in do zdaj največje akcije 'Otroci Triglava na Pokljuki', v kateri Zavarovalnica Triglav v sodelovanju z Organizacijskim odborom Pokljuka šolam omogoča brezplačen ogled tekem svetovnega pokala v biatlonu in prevoze na Pokljuko, so otroci iz več kot 40 osnovnih šol iz vse Slovenije navijali (predvsem) za slovenske biatlonke.

Nad bučnim navijanjem otrok in kreativnimi navijaškimi izdelki je bil navdušen tudi Jakov Fak. Najboljši slovenski biatlonec je skupaj s Klemenom Bauerjem in ostalimi športnimi junaki sodeloval v komisiji, ki je razglasila najboljši navijaški transparent.