James Bond je osvojil Slovenijo in svet!

10. 11. 2015

Ta konec tedna je na kino blagajnah po svetu obstajal samo en film – SPECTRE. Štiriindvajseti film iz najdolgotrajnejše franšize v zgodovini kinematografije je prišel v kinodvorane vsega sveta, tudi v slovenske, in v vsaki državi je odločno zasedel prvo mesto najbolj gledanih filmov minulega konca tedna.

Novi film o najslavnejšem tajnem agentu na svetu je tako ustvaril najboljši rezultat prvega vikenda kateregakoli filma hollywoodske družbe Sony Pictures v zadnjih nekaj letih, obenem pa gre za drugi najboljši otvoritveni vikend Jamesa Bonda doslej in tretji najboljši otvoritveni vikend leta.

Potem ko je postavil nove rekorde v Veliki Britaniji in skandinavskih državah, kjer so ga začeli predvajati že pred dvema tednoma, je SPECTRE ta konec tedna izšel še v 72 drugih državah (med temi tudi v Sloveniji in ZDA), kjer je zbral kar 200 milijonov dolarjev izkupička. V samo dveh tednih je tako trenutni skupni izkupiček te izjemne filmske uspešnice dobrih 300 milijonov dolarjev. Samo v ZDA je film namreč zaslužil 73 milijonov dolarjev. Za primerjavo: kino premiera filma SPECTRE je celo uspešnejša od njegovega predhodnika Skyfall (ki je nazadnje zaslužil več kot milijardo dolarjev po vsem svetu) v številnih državah, med temi tudi v Mehiki, Braziliji, Rusiji, Belgiji, Maleziji, Avstriji, Hongkongu, Bolgariji ter na Portugalskem, Poljskem in Slovaškem.

»Navdušeni smo nad rezultatom tega vikenda,« je dejal Gary Barber, predsednik družbe MGM. »Podpora, ki je je SPECTRE deležen po svetu, je dokaz predanosti oboževalcev po vsem svetu, prav tako pa tudi sposobnosti izjemne ekipe, ki je dala vse od sebe tako pred kamero kot za njo.« Predsednik svetovnega marketinga in distribucije družbe Sony Pictures Josh Greenstein je dodal: »Osupljivi rezultati, ki jih prejemamo z vsega sveta, so enkratni. Zelo smo ponosni, da dvigujemo zapuščino te filmske franšize na novo raven. Čestitam vsem našim partnerjem pri družbi EON, Michaelu Wilsonu in Barbari Broccoli, Garyju Barberju pri MGM ter Danielu Craigu, Samu Mendesu in vsej filmski ekipi, brez katere SPECTRE ne bi bil to, kar je.«

Ob rekordih, ki jih je postavil v Veliki Britaniji (najboljša filmska premiera doslej in najboljši kino izkupiček vseh časov v prvem tednu prikazovanja), bo SPECTRE nedvomno še bolj zagreto nadaljeval pot proti novim poglavjem zgodovine box officea, predvsem glede na to, da sploh še ni izšel v Franciji, Južni Koreji, Avstraliji ter na Japonskem in Kitajskem.

Akcijski spektakel SPECTRE si lahko že ogledate v domačih kinematografih!

  • Kino napovednik (s podnapisi)